kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Maktum ile görüşmedik Petkim ile alakamız yok'

Milas'ta yapacağı 1.5 milyar dolarlık tesisle gündeme gelen Türk-Kazak sermayeli Capital Partners'ın ortaklarından Öymen, Dubai Şeyhi El Maktum ile ortak olmayacaklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Maktum ile görüşmedik Petkim ile alakamız yok'
Türk-Kazak ortaklığı ile 2001'de Kazakistan'ın başkenti Almatı'da kurulan gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Capital Partners, Türkiye'deki ilk ciddi yatırımını Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Bozbük Köyü'nde yapacak. 1.5 milyar dolar yatırarak bin odalı 5 otel, 2 bin 58 konut, 3 alışveriş merkezinden oluşacak Kaplankaya turizm kompleksi inşa edecek şirketin kurucu ortaklarından ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in oğlu olan Burak Öymen, dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile projeyi tanıttı.

YILDA 70 BİN TURİST
Araştırmaların turizm potansiyeli yüksek bölge olarak Güney Ege'yi gösterdiğini ve hedeflerine en uygun alan olarak Milas'ı seçtiklerini söyleyen Öymen, şu bilgileri verdi: "Tamamen özel mülk olan araziyi iki yıl önce 80 milyon YTL'ye satın aldık. Proje ile yıllık turist beklentimiz 70 bin. Kaplankaya'nın sağlayacağı yıllık turizm girdisini de 350 milyon dolar olarak hesapladık. Biz harcama gücü yüksek kesime hitap edeceğiz." "Bölgenin gelişmesi için önce eğitim seviyesini yükseltmek gerek diyen Öymen, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerini şöyle anlattı: "Milas'ta inşa edilen liseye katkıda bulunduk. Çevredeki 4 köyden buraya servis sağladık. Kızlarını liseye göndermeyip bizde çalıştırmak isteyen aileleri okula ikna ettik. Eski bir karakolu da ücretsiz atölyelerin olduğu kültür merkezine dönüştürdük. Tarım, eğitim ve bölgeye yaptığımız katkı 2 milyon dolar."

PARTNER ARAMIYORUZ
Dubai Şeyhi El Maktum'un Kaplankaya projesine talip olduğuna ilişkin haberler üzerine yöneltilen 'ortaklık düşünüyor musunuz' sorusuna Öymen, 'hayır' yanıtı verdi. Şeyh ile görüşme yapılmadığını ve başka bir partner arayışları olmadığını kaydeden Öymen, Kazak ortağı Serzhan Zhumashov ile Kazakistan'da gayrimenkul danışmanlığı yaparken tanıştıklarını ve ortak olduklarını belirtti. Öymen, pek çok Kazak, Alman, İngiliz ve Amerikan bankasından finansal kaynak sağladıklarını, Petkim'i alan TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu'nun ortakları arasında yer alan Troika Capital Partners ile herhangi bir bağlantıları bulunmadığına da dikkat çekti.