kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hasar süreçleri kısalıyor

Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz, sigorta şirketlerinin anlaşmalı servis uygulamalarının ülke genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte, kasko branşında hasar süreçlerinin kısaldığını ifade etti..
Fahri Altıngöz, Aksigorta'nın sigortalılarının tüm acil ihtiyaçlarına cevap verebilen, hasar anında olayın şokunun derhal atlatılmasını sağlayan Hizmet Merkezi ile 7 gün 24 saat hizmet sunduğunu söyleyerek "Hasar ihbarının hemen akabinde yapılan hasar tespiti ile hasar süreçleri şirketimiz tarafından en kısa sürede sonuçlandırılmaktadır." dedi.

ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMALAR
Hasar sonrasında verilecek ilk hizmetten tazminatın ödenmesine kadar geçen tüm süreçlerde sigortalının poliçe şartları çerçevesinde memnun edilmesi gerektiğini belirten Altıngöz, Aksigorta'nın sadece anlaşmalı servis sayısının 1.250' üzerine çıktığını söyledi. Fahri Altıngöz, "Hasar sürecinin kısalmasını sağlayan anlaşmalı servisler ile birlikte anlaşmalı cam, mini onarım, yedek parça tedarik, radyo-teyp gibi hizmet merkezleri dâhil edildiğinde hizmet merkezi sayımız 2.000' üzerine çıkıyor. Otomotiv sektöründeki blok muafiyetinin kaldırılması tebliği, sigorta ve otomotiv sektörlerini daha da yakınlaştırıyor. Çünkü bu tebliğ, oto hasarlarında maliyetlerin üçte ikisini oluşturan yedek parça konusunda ciddi bir rekabet oluşturuyor. Diğer bir deyişle; araçlarda 'garanti kapsamı' ve 'orijinal parça' ile ilgili hususlar yeniden düzenlenerek, onarımların sadece yetkili servislerde yapılması ve yedek parçaların sadece logolu orijinal olması gerekliliği kaldırıldı." diye konuştu. Aksigorta'nın üretim ve hizmet kalitesini devamlı iyileştirdiğini ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Altıngöz, hasar süreçlerinin daha da kısaltılması yönünde çalışmalarını çok yönlü olarak devam ettirdiklerini ve öncelikli olarak anlaşmalı servis uygulamalarını tüm ülke genelinde, potansiyele ve ihtiyaçlara uygun olarak yaygınlaştırdıklarını söyledi.