kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

SAMAB 11-13 Eylül'de gerçekleşiyor

Yeni Haber
Moda ve Giyim Sektörünün, Teknik Yenilik ve Yaratıcılık Fuarı SAMAB 11-13 Eylül 2007 de İtalya-Milano Kenti Fiera salonlarında gerçekleşiyor.

SAMAB, Uluslararası Moda ve Tekstil Dünyasının ileri teknoloji ve sistemlerinin sergilendiği ve sektörün ufkunu açan bir meslek fuarı. Bu sene 12 'cisi yapılacak olan SAMAB yeni şekillendirme ve konumlamaları 2004 yılından beri gelenekselleşmiş olduğu üzere gene sunacak.

Bu kez organizasyon öne çekilerek, Moda ve Tekstil dünyasının önemli teknik ve sistem yenilikleri ihtisas fuarı olan SAMAB, "Moda, Tekstil ve Giyim" sektörü için mevsim yönünden geleneklere daha uygun bir tarih kabul edilen 1113 Eylül 2007 günlerine alındı. Uluslararası bu görkemli etkinlik, İtalya 'nın Milano kenti Fiera fuar merkezinde gerçekleşecek.

Uluslararsı dev etkinliğin organizasyonunu yüklenen Senaf şirketi ise, yılların getirdiği fuarcılık deneyimi ile bu önemli ihtisas gösterimini uluslarası piyasanın özel istifadesine sunuyor.

Bu büyük ihtisas fuarı İtalyan ve yabancı meslek erbabına ve tabiiki sektörün ilgili mühendis, teknisyen, yönetici, fasoncu, üretim müdürleri, terziler ile tekstil kuruluşlarının satın alma yöneticilerine: giyim sanayinin uluslararası platformda malzemesini üreten önemli kuruluşlarla tanışma ve görüşme imkânını sunacaktır. SAMAB her seferinde önemli oranlarda yabancı piyasalardan sektörün profesyonellerini de bir araya getirmektedir.

SAMAB'ın bu sene ana amacı tekstil/giyim sanayiinde maliyet, zaman ve kalite yönünden daha etkin bir üretim sağlayacak olan teknolojik yeniliklere odaklanmak olacaktır. Kesim, dikiş, ütü, aksesuar, rötuş ve yazılım (Cad-Cam) yönünden yeni çözümler katılımcıların istifadesine sunulacaktır.

Geçerli piyasa koşullarında rekabetcilik sadece üretimi daha iyileştirmek demek değildir. Fakat aynı bağlamda ve gerçek zaman sürecinde müşterilere yeni çözümler sunarak hedef tüketicinin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak demektir. Bunun yanında süreçlerin optimizasyonu, çalışma operasyonunun dahada iyileştirilmesi ve sonuçta dağıtım kanallarına daha etkin hitap edilmeside gerekmektedir.

SAMAB ziyaretçi açısından yüksek bir profile sahip (%43 şirket sahibi, %20.8 i baş mühendis ve % 13.2 si üretim müdürü). Ziyaretçiler 3 günlük Fuar sürecinde üreticilerle doğrudan konuşabilecek, ayrıca aygıtları fuar alanı içerisinde fiilen deneyebilecekler.

Fuar Etkinlikleri

Yenilikler; yaratıcılık ve teknik kavramı Fuarın ana öğesini teşkil etmektedir. Bu bağlamda teşhir alanında gerçekleşecek, eğitim ve analiz etkinlikleri, söz konusu kavram ögelerinin yekdiğeriyle ne kadar sıkı şekilde bağlanmış olduğunu bir kere daha canlı olarak ispat edecektir. Aynı tarihte Fiera fuar merkezinin bitişik salonlarında yapılacak olan Milano Unica etkinliğinde de yenilikler tanıtılacaktır.

Tekstil endüstrisinin Yenilikçilik yönü TexclubTec tarafından hazırlanan bir konferans ile analiz edileceltir. TexclubTec sadece tekstil dünyasının Teknik ve Yenilikçi fırsatlarını ve Avrupa coğrafyasındaki eğilimlere göre değil, "shape memory" giyim malzemeleri gibi özel olanaklarıda irdeleyen araştırmacı bir tavırla faaliyetini sürdürmektedir.

Kalite; konusunda yapılacak konferansın düzenleyicisi Antia, "Giyim Sanayii Mühendisleri Milli Birliği", 30 yıldır İtalyan giyim endüstrisinin teknik ve üretim konularında referans kaynağı olma sıfatını taşıyor. Yapılacak seminer ve toplantılarda İtalyan giysilerinde ana unsur olan kalite çeşitli yönlerden yorumlanacak. Üründen, üretim hattına ve mekanizmadan, sistemin biteviye kusursuzluğuna irdelenecek kalite konusu.

Yaratıcılık;
konusuna gelince, "Italian Club Association IACDE Uluslararası Giyim Tasarımcıları ve Yöneticileri Birlikleri" iki ayrışık kavramı birbiri ile karşılaştıracaklar: moda ve cam. IACDE tarafından yapılmış olan MODA & VETRO (Moda & Cam) yarışmasının kazanan eserleri giysiden, aksesuara ve grafik çalışmalara kadar gözler önüne serilecek. Sanki Modanın çok yönlülüğünü vurgulamak istermişçesine.

Bu seneki sahne ışıklarının altında dikkati çekecek bir konuda, Modadan Ev Mobilyasına dekoratif-yaratıcı ve teknik-yenilikçi kavramların uygulanması olacaktır.

Broderi programları konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş olan Studio Auriga, kendi Showroom bölümünde bir ilk örnek olan "Ev Tekstili-Clothing for the Home" koleksiyonunu takdim edecek. Koleksiyon kendi kreasyonu olan broderi mobilya kaplama kumaşlarını tanıtırken güncel teknoloji ile mobilya tasarımına ne gibi yenilikçi yaratım fırsatlarının sağlanabildiğini ispatlayacaktır.

İtalyan moda dünyasının köklü bir eğitim kurumu sayılan Institute Carlo Secoli, dekorasyon ve giysiler arasında görevdeşlik yaratabilmek için, iç mekân tasarımı nasıl kullanilabilir kavramını sergileyen etkinlik alanını davetlilere açık tutacaktır.
Giysilerin tanıtımı canlı mankenler tarafından yapılırken, kanvas paneller üzerinde elbise aksesuarları (vatka, fermuar, düğme, yapışkan bant vb) teşhir edilecektir. Görünüşte yekdiğerinden uzakta imiş gibi algılanan moda ve teknoloji ile giysi üretim makine ve aletleri dünyalarının birleşimi, örtüşme noktalarını gözler önüne sererken yarattıkları gücün farkındalığınıda vurgulayacaklar.

SAMAB 2007, ihtisas fuarının anateması organizatör kuruluş SENAF tarafından bu şekilde tanımlanıyor: "Moda Sistemini sadece üretim ve pazarlama olarak görmeyen kurumlar SAMAB 2007 içinde kendilerine yeni ufuklar açacak Tekstil-Giyim sektörünün en son güncellenmiş teknolojik altyapıları ile bir araya gelip. Hızlı ama düşük maliyetletli ve yüksek kaliteli üretim teknolojilerini inceleyebilecekler."

Etkinlik için www.senat.it adresindeki web sitesini ziyaret edebilirsiniz

Daha fazla bilgi için:
PR Help Comunicazione d'Impresa Angela Fumis - Roberto Grattagliano
Tel: +02-54123452
fax: +02-54090230
e-mail: angela.fumis@prhelp.it - roberto.grattagliano@prhelp.it
Web: www.prhelp.it

Osman URALLI evenmar@evenmar.com Tel: (212) 280 9978 PBX