kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İşadamı Ali Okur İşadamı Nafiz Gönen İşadamı Hasan Ege Tütüncüoğlu Urla Belediye Bşk. Selçuk Karaosmanoğlu

Bu proje yüzünden gözaltına alındılar

Fatih ŞENDİL / MERKEZ
Aralarında Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun da bulunduğu 16 kişi ilçenin meydan düzenlemesi için açılan ihaleye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı..
İzmir'in Urla ilçesi belediye başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ile aralarında belediye çalışanları ve işadamlarının da bulunduğu 16 kişi, Urla Meydan Düzenleme Projesinde "İhaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk, zimmet" suçlamalarıyla gözaltına alındı. Urla Cumhuriyet Başsavcısı Rıdvan Gündoğdu'nun talimatıyla bir aydır teknik takip yapan İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, dün sabah harekete geçti. "Hortum" adı verilen operasyonla Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, başkan yardımcısı Hasan Hüseyin Özden, Urla Meydan Düzenleme Projesi'ni üstlenen işadamı Nafiz Gönen, işadamı Hasan Ege Tütüncüoğlu, ETAŞ Elektrik Tesisleri Sanayi Temsilcileri Ali Okur ve Urla Meydan projesinin mimarı Metin Kılıç ile bazı belediye çalışanları olmak üzere biri kadın 16 kişi gözaltına alındı.

6-7 MİLYONLUK YOLSUZLUK
Zanlılara ait ev ve işyerlerindeki evrak, doküman ve bilgisayara da el konulan operasyon kararının, 27 Ocak'ta belediyeye ait URİT Şirketi'nin muhasebe bürosunda çıkan "şaibeli" yangının ardından alındığı belirtildi. İhalelerde 6-7 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığının belirlendiği öne sürüldü.