kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

AA
KAMU
Asıl memur şehri 'İstanbul'muş
ANKARA
memur şehri olma unvanını İstanbul'a kaptırdı. Maliye Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, genel bütçeli kuruluşlar ile KİT'lerde 1.5 milyon memur çalışıyor. Bunun 185 bin 865'i İstanbul'da, 170 bin 923'ü Ankara'da çalışıyor. Bu iki ili; 81 bin kişiyle İzmir, 45 bin kişiyle Bursa iziyor. Verilere göre 1.5 milyon memurun 73 bin 19'u 750 YTL'den daha az maaş alıyor. 574 bin 803 memurun aylık maaşı, 750 YTL ile 1.000 YTL arasında. Bu hesaba göre memurların yüzde 40'ı (647 bin 822 kişi) bin YTL'nin altında maaşla geçiniyor.

HAPİS CEZASI
Erol Evcil'e yeni TCK indirimi
TÜRKBANK
ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla Erol Evcil hakkında 'cürüm işlemek için oluşturulan teşekküle üye olmak' suçundan daha önce verilen 3 yıl hapis cezası yeni TCK'ya uyarlanarak 1 yıl 3 aya indirildi. Evcil'in 'İhaleye fesat karıştırma' suçundan daha önce aldığı 9 ay hapis ve 4 bin 560 YTL para cezası ise aynı kaldı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın dünkü duruşmasına başka bir suçtan tutuklu bulunan Evcil katıldı. Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden yargılama yapan mahkeme, Evcil'in 1 yıl süreyle denetimli serbestlik altında bulundurulmasına, bu süre içinde kasıtlı olarak bir suça karışmazsa cezasının infaz edilmiş sayılmasına, aksi takdirde cezanın infaz edilmesine karar verdi. Heyet, bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluşmadığından cezaları ertelemedi.

JANDARMA
Boğaz'da kaçak mazota operasyon
İSTANBUL
Boğazı'ndan geçen tankerlerden aldıkları kaçak mazotu balıkçı teknelerine satan 16 kişilik çete yakalandı. Tuzla, Pendik, Kartal ve Yenikapı'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ele geçirilen çetenin 10 ton kaçak mazotu 7 dakikada bir gemiden diğerine aktarabildiği ortaya çıktı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine yaptıkları baskında çete lideri olduğu belirtilen Ramazan Ö.'nün de aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Osman S. ve Recep G. isimli kişilerin evinde yapılan aramalarda ise 100 litre kaçak mazot, 1 ruhsatsız tabanca bulundu. Pendik Adliyesi'ne sevkedilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ULAŞIM
Marmaray'da ilk yolcu 2011 yılında
İSTANBUL
Boğazı geçişini 4 dakikaya düşürecek olan ve saatte 70 bin yolcu taşıyacak Marmaray'ın 2011'de bitirilmesi planlanıyor. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın deneme seferlerine 2010 yılında başlanacağını kaydettiği projede, şimdiye kadar tünel açma çalışmaları devam ederken aynı zamanda deniz dibine batırılacak 11 tüp tünelden 2'sinin batırılma işlemi gerçekleştirildi. Projenin en önemli avantajı ise, Gebze'den Halkalı'ya kadar İstanbul'un 2 uç noktasını birleştirecek 77 kilometre uzunluğunda bir raylı sistem ortaya çıkararak bu mesafeyi 1.5 saate düşürmesi olacak.
Haberin fotoğrafları