kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Oğuz Satıcı'nın akvaryumu

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) bugün Ankara'da 14. Olağan Genel Kurulu yapılıyor. Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek toplantıya Türkiye'nin son dönemde parlak rakamları ile dikkat çeken ihracatçılarının tamamı geliyor. TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile doğrudan Atatürk Havalimanı pistine bakan odasında sohbet ederken ilginç bir örnek verdi ve şunları söyledi:
"Burası Türkiye'nin akvaryumu. Ülkenin gelişimini, büyümesini ve iç dinamiklerinin ne durumda olduğunu buradaki trafikten anlıyorum. Uçakların biri iniyor, biri kalkıyor. Muazzam bir yoğunluk var. Bu da büyümenin ne kadar iyi bir durumda olduğunu gösteriyor. 2002'deki kriz sonrası dönemde buralarda in cin top oynuyordu. Sefer sayıları bile kısıtlanmıştı. Bu çizgiyi sürdürmek için ihracatçılar dahil herkesin görevini yapmaya devam etmesi önemli. Ülkenin nereden nereye geldiğini görüp, 'İstediğimizde neler yapabiliriz' diye düşünüp, kendimize güvenimizi kaybetmememiz gerekiyor."
Hep söylüyoruz, Türkiye'nin meselesi, "Bu ülkenin küçük düşünülemeyecek kadar büyük bir ülke" olduğunun anlaşılması sorunu.