kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer

BTC'nin 'esrarengiz' yabancı uzmanları

Olcay AYDİLEK ANKARA
BTC'de yüksek ücretlerle görevlendirilen yabancı uzmanların, eğitim ve iş deneyimleri konularında BOTAŞ'ta belge ve bilgi olmadığı ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK), BOTAŞ'ta yaptığı denetimlerde, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Boru Hattı Projesi'nin yapım aşamasında, yabancı ülkelerin 'gizli ajanlarının' Türkiye'de görev yaptığı yönündeki efsanelerin, hafızalarda tazelenmesine yol açacak ilginç bulgulara ulaştı. SABAH, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bağlı olan DDK'nın, BOTAŞ'ın 2002, 2003 ve 2004 yıllarına ilişkin denetim raporunu elde etti. DDK'nın 'gizli' kayıtlı raporunda, BTC kapsamında Türkiye'de çalışan yabancılarla ilgili bazı soru işaretleri gündeme getiren saptamalara yer verildi.

ASRIN PROJESİNDE ASRIN ESRARI
Raporda, BOTAŞ'ın Arazi Etüt ve Kamulaştırma Dairesi'nin, BTC Türkiye Proje Direktörlüğü ile imzaladığı bir protokolle, BTC projesinin Türkiye bölümünün kamulaştırma işlemlerini de yürüttüğü kaydedildi. Söz konusu dairenin, BTC Türkiye Direktörlüğü'nün, geçici işçi çalıştırma izninden yararlanarak, çok sayıda geçici personel aldığı belirtildi. Geçici statüdeki işçilerden bir bölümünün BOTAŞ'ın süreklilik taşıyan işlerinde görevlendirildiğine dikkat çekilen raporda, dairede, çok yüksek ücretle yabancı uzmanın çalıştırıldığına işaret edildi. Raporda, bunlardan 3 kişinin özellikle dikkat çekici olduğu belirtildi. Raporda, yüksek ücretlerle görevlendirilen yabancı uzmanların, eğitimi ve iş deneyimi konularında BOTAŞ'ta belge ve bilgi olmadığı vurgulandı.
Haberin fotoğrafları