kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güler: Çok ilginç ve faydalı bir anlaşma imzaladık

Yeni Haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye, Yunanistan ve İtalya arasında imzalanan Doğal Gaz Boru Hattı anlaşmasını ''çok ilginç ve faydalı'' bir anlaşma olarak değerlendirdi.

Mazbatasını almak üzere Ordu'da bulunan Bakan Güler, temasları sırasında Türkiye, Yunanistan ve İtalya arasında imzalanan Doğal Gaz Boru Hattı Anlaşmasıyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.

Dün imzalanan anlaşma ile Hazar kaynaklarının Adriyatik geçişi ile İtalya'ya uzanacağını ifade eden Güler, şunları kaydetti:

''Çok ilginç ve faydalı bir anlaşma imzaladık. Türkiye'den geçen gaz önce Yunanistan'a, ardından da İtalya'ya ulaşacak. Bununla ilgili olarak üç ülke bu projenin altına imza attı. Milletler arası bir anlaşma imzaladık. Biz, Türkiye'den geçen doğal gaz için hem transit ücreti hem de maliyetler düşüldükten sonra yüzde 15 pay alacağız. Son derece önemli bir proje. Çünkü Türkiye ucuz doğal gaz kullanma imkanı bulacak.''

Bu modelin ilk defa ortaya konulmasının da çok önemli bir adım olduğunu belirten Güler, ''Açık söylemek gerekirse kendi çapında da bir ilktir. Bunun için de bu anlaşmayı çok önemsemekteyiz. Dün de zaten Yunanistan ve İtalya'da bu anlaşmanın büyük yankıları oldu. Bu proje diğer projelere büyük derecede örnek olacak'' diye konuştu.

(AA)