kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

Sen çalış biz yatalım

İşin sırrı gençlerde. AKP'nin başarısının ardında yatan sebeplerden bence en önemlisi gençlik kolları. Eski İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ile sohbet ediyorduk. Gençlerle yaptıkları toplantıları uzun uzun anlattı. "Parti hiç önemli değil" dedi.
"Önemli olan beyin göçünü engellemek, Gazi Yaşargil gibi isimlerin ülkemizde kalmasını sağlamak." Yurtdışına gidenler hakkında onun gibi düşünmüyorum. Dışarıda bizi her alanda başarıyla temsil eden isimler olmalı. Katıldığım nokta gençlere yatırım yapılması gerektiği.
AKP gençlere oynadığı için kazandı. Kısa vadeli politika üretmedi, araştırmalarda "Ümidim yok, geleceğim karanlık" diyen genç kesime "Sorunlarını çözmek için bir şeyler yapıyorum" dedi. Onlara olmayacak şeyler hakkında sözler vermedi. ÖSS'nin kaldırılması gibi...
Peki CHP niye beklediğimiz oyu alamadı?
1-Genç kesimi unuttu. Parti programına seçilme yaşının indirilmesinin konması yetmiyor. Örneğin CHP Gençlik kolları başkanı o kadar çok değişti ki... Ne ara organize olup çalışsınlar? Ayrıca Gençlik Kolları Başkanı niye seçimle gelmiyor da atanıyor? Üstelik listelere göz atarsanız genç vekil adaylarına seçilemeyecek sıralarda rastlayabilirsiniz. Ama 80 küsur yaşında CHP'liler liste başı olabilir. Orada problem yok. Uzun lafın kısası CHP gençlere sadece afiş astırıp, broşür dağıttırdı. Ama kimse CHP'li gençlere fikrini sormadı. Niye sorsun ki? Gençlik Kolları'ndan 26 yaşındaki bir gencin söylediklerine kulak verin: "Programıyla yaptıkları bu kadar çelişen bir başka yapı görmedik. Partiyi bir yerden bir yere getirdiklerini söylüyorlar. Biz sokaklarda o havayı almadık. Biz sokaklarda hep AKP gördük, söyledik ama dinleyen olmadı."

2-CHP kadınları bilinçli olarak unuttu! Bilinçli olarak diyorum çünkü parti programında "Kadın Kotası" bulunan bir partinin geçen seçime oranla kadın aday sayısını bu kadar az tutması başka türlü açıklanamaz. Cumhuriyet Mitingleri'nde yürüyen onca kadına "Sen laikliğe sahip çık, biz seni Meclis'te temsil ederiz" mesajı verildi. Yani gençlere de kadınlara da "Sen çalış, biz milletvekili olalım, yatalım" denildi. Yoksa böylesine bir kadın rüzgarını arkasına almamak...
CHP'nin bir bildiği var herhalde!