kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vergi borçluları ilan ediliyor

Yeni Haber
Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Usul Genel Tebliği uyarınca, 125 bin YTL ve üzerinde vergi borcu bulunan mükellefleri, vergi dairesi müdürlüklerinde ilanla duyuruyor.

Adana'daki Beşocak, Yüreğir, Ziyapaşa ve Çukurova Vergi Dairesi Müdürlüklerinde asılan ve Vergi Usul Genel Tebliğine göre, 30.06.2007 tarihi itibariyle ''125 bin YTL ve bu miktarı aşan tutarda borcu bulunan mükellefler'', başlığı altında yer alan ilanda, mükelleflerin adları faaliyet alanları ve borç tutarları yer alıyor.

İlanlara göre, en fazla vergi borcu bulunan ilk 15 mükellef arasında 5 Ocak Vergi Dairesindeki ilanda, 199 milyon 67 bin 614 YTL ile İmar Bankası TAŞ Adana Şubesi yer alıyor.

En yüksek borcu bulunan firmalar arasında petrol ürünleri satışı konusunda faaliyet gösteren firmalar dikkati çekerken, Adana Büyükşehir Belediyesi de 11 milyon 596 bin 252 YTL vergi borcu ile Ziyapaşa Vergi Dairesi Müdürlüğünce asılan listenin 2. sırasında yer alıyor.

Vergi Usul Kanunun 5'inci maddesinin dördüncü fıkrasında, ''Mükelleflerin vergi tarhına esas olan beyanları, kesilen vergi ve cezaları ile vadesi geçtiği halde ödenmemiş bulunan vergi ve ceza miktarı Maliye Bakanlığınca açıklanabilir'' hükmü yer alıyor.

Aynı kanuna göre, Maliye Bakanlığı, bu yetkisini mahalline devredebiliyor.

Ayrıca, kamu görevlilerince yapılan adli ve idari soruşturmalarla ilgili olarak talep edilen bilgi ve belgeler ile bankalara yapacakları vergi tahsiline yönelik bilgiler verilebiliyor.

İlan edilen vergi borçluları listesinin 16 Ağustos tarihine kadar asılı kalacağı, 3 Eylül tarihinden itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alacağı öğrenildi.

(AA)