kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"O paraya biz Atatürk Havalimanı'nı verirdik"

Fatih YILMAZ
TAV Holding Başkanı Akın, Limak'ın 2.6 milyar dolar verdiği Sabiha Gökçen için "O parayı bize verseler Atatürk Havalimanı'nı onlara verirdik" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"O paraya biz Atatürk Havalimanı'nı verirdik"
TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ihalesinde rakamın o kadar yükseleceğini tahmin edemediklerini belirterek ilginç bir yorumda bulundu: "Sabiha Gökçen'e verdikleri parayı bize verselerdi Atatürk Havalimanı'nı onlara bırakırdık." TAV Atatürk Havalimanı'nı 15.5 yıl işletmek için 3 milyar dolar, İçtaş-Fraport Konsorsiyumu Antalya Havalimanı için 3.2 milyar dolar, Limak da Malezyalı ortağıyla birlikte Sabiha Gökçen için 1.9 milyar Euro (yaklaşık 2.6 milyar dolar) teklif etti. Enfidha Uluslararası Havalimanı'nın temel atma töreni için Tunus'ta bulunan Akın, son dönemde yapılan havalimanı ihaleleriyle ilgili olarak ilginç yorumlar yaptı.

BODRUM İHALESİNDE İDDİALIYIZ
Rakiplerinin çoğaldığına ilişkin soruya Akın, "Evet çoğaldı ama bizi karşılaştırmayın, onlar yerel, biz uluslararası bir oyuncuyuz" dedi. Sabiha Gökçen ihalesiyle ilgili olarak da Akın, "O kadar yüksek çıkacağını tahmin etmiyorduk. Ama Sabiha Gökçen'e verdikleri rakamı bize verselerdi Atatürk Havalimanı'nı onlara bırakırdık" yorumunda bulundu. Akın, ihalesi iptal edilen ve ağustosta tekrar yapılacak olan Bodrum Havalimanı'yla ilgili de bir değerlendirme yaptı. Bodrum ihalesine hazır olduklarını belirten Akın, bu ihalede iddialı olduklarını söyledi.