kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'İktidar halkın tercihini çok doğru okumalı'

Koç Grubu Başkanı Mustafa Koç, % 46.6 ile halkın iktidara çok önemli görevler verdiğini belirterek, "En önemlisi Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak, uzlaşmaya öncelik vermektir'' dedi..
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, seçimlerden büyük bir oy oranıyla çıkan iktidar partisini kutladığını ve halkın kendilerine çok önemli görevler verdiğini belirterek, "Bu görevlerden en önemlisi, halkın bu tercihini doğru okuyup, Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine birlikte sahip çıkarak, başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere toplumsal uzlaşmaya yaşamın her alanında öncelik vermektir'' dedi. Mustafa Koç, yaptığı açıklamada, Türk halkının, önemli bir demokrasi sınavını başarıyla verdiğini ve son aylarda giderek gerginleşen siyasi atmosfere rağmen demokratik olgunluk içinde ve yüksek katılım oranıyla seçimi sonuçlandırdığını aktardı. Yeni Meclis aritmetiğinde oyların yüzde 85'inin Meclis'te temsil edilebileceğini belirten Koç, sonuçların herkes için hayırlı olmasını diledi. Mustafa Koç, şöyle dedi:

KOÇ: İŞBİRLİĞİ YAPMALISINIZ
"Seçimlerden büyük bir oy oranıyla çıkan iktidar partisini kutluyorum. Halk, kendilerine çok önemli görevler vermiştir. Bu görevlerden en önemlisi, halkın bu tercihini doğru okuyup, Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine birlikte sahip çıkarak, başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere toplumsal uzlaşmaya yaşamın her alanında öncelik vermektir. Bu tek taraflı bir görev değildir. Halk, muhalefet partilerinden de aynı davranışla siyaset yapmalarını istemiştir.'' Yeni kurulacak hükümetin tüm enerjisini, başlatılan reformları devam ettirme, eksik kalanları tamamlama çalışmalarına yöneltmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Koç, başta AK Parti olmak üzerek seçimi kazanan ve Meclis'e giren partileri kutladı. Koç, Türkiye'nin uluslararası platformda hak ettiği yeri alması için elbirliğiyle uzlaşma içinde, herkesin var gücüyle çalışması gerektiğini vurguladı.