kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Rehinelerin kafalarını çocuklara kestireceğiz"

Yeni Haber
Afganistan'da 22 Güney Koreli rehineyi 4 gündür ellerinde tutan eylemcilerin başında bulunan Mansur Dadullah, mümkün olduğunca çok sayıda yabancıyı kaçırma emri verdiğini söyledi.

Dadullah, rehinelerin kafalarını çocuklara kestireceklerini belirtti. İngiliz Channel 4 televizyonuna açıklamalarda bulunan Taliban lideri, eylemcilere kaçırabildikleri kadar çok yabancıyı kaçırmaları emri verdiğini vurguladı. Bu açıklamayı Afganistan ve Pakistan arasındaki gizli bir bölgeden yaptığını kaydeden Dadullah, eylemcilerin, rehinelerin kafalarını çocuklara kestirmeyi planladığını ifade etti.

Çocuklara askeri eğitim vermek istediklerini kaydeden Dadullah, ''Çocukları zalim işgalcilere ve imansızlara karşı eğitmek istiyoruz. Çocuklara cesaret kazandırmak için, onları imansızların ve casusların kafalarını keserken kullanmak istiyoruz'' dedi. Tutuklu Taliban eylemcilerinin serbest bırakılmasını sağlamak için yabancıların kaçırılmasının ''etkili'' bir yöntem olduğunu savunan Dadullah, ''Adam kaçırma eylemlerine başvurmak, elbette etkili bir yöntem. Tüm eylemcilere, nerede olurlarsa olsunlar, her milletten yabancıları kaçırmaları emri verdim. Böylece rehine pazarlığı yapabiliriz'' diye konuştu.

Mansur Dadullah, Afganistan'da Mart ayında kaçırılan İtalyan gazeteci Daniele Mastrogiacomo'nun serbest bırakılması karşılığında tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverilmişti. Mastrogiacomo'nun serbest bırakılması karşılığında, aralarında Dadullah'ın da bulunduğu 5 Taliban mahkumun serbest bırakılması nedeniyle Afgan hükümeti okları üzerine çekmişti.

Bu arada Taliban sözcüsü Yusuf Ahmedi, ellerindeki 22 Güney Koreli rehinenin, verilen sürenin dün gece sona ermesine karşı hayatta olduğunu doğruladı. Ahmedi, yabancı bir haber ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "Sürenin dolmasından bu yana hiçbir rehine öldürülmedi, hepsi sağ'' şeklinde konuştu. Gazne bölgesi Polis şefi Ali Şah Ahmetzai de, ''Tüm gece boyunca ayaktaydım. Taliban rehinelerden birini bile öldürseydi haberim olurdu. Kimse öldürülmedi. Görüşmelere devam etmek için Taliban ile temas kurmaya çalışıyoruz'' demişti.

Taliban, tutuklu bulunan 8 mensubunun rehinelerle değişilmesi için dün TSİ 23.30'a kadar süre vermişti. 8 rehinenin bırakıldığı haberleri yalanlanırken, bir rehine öldürülmüştü.