kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başarımızın kanıtı: Türk terörist öldü

Irak'a yeni birlikleri uğurlayan ABD Başkanı Bush, terörle mücadeledeki başarılarına örnek olarak El Kaideci Türk Mehmet Yılmaz'ın Kuzey Irak'ta öldürülmesini gösterdi..
Tüm eleştirilere karşı ABD Başkanı George W. Bush, terörle mücadelenin başarılı olduğunu "Türk terörsiti öldürdük" diyerek savundu. Güney Caroline'de dün askerleri Irak'a uğurlarken bir konuşma yapan Bush, Irak'ta en etkin örgütün El Kaide olduğunu ve intihar saldırılarını da bu örgütün gerçekleştirdiğini söyledi.

'MÜCADELE SÜRÜYOR'
Başarının kanıtı olarak da "Türk teröristi" gösterdi. Irak'tan çekilme baskılarına cevap veren Bush, El Kaide'nin önde gelen Irak liderlerinin yabancı olduğunu vurguladı. "Örgütle mücadelemiz sürüyor. Kurucusu Zerkavi öldürüldü. Geçen ay Irak'ın kuzeyinde Türk terörist Mehmet Yılmaz da bu şekilde öldürüldü" dedi.

'ONLARI YOK EDECEĞİZ'
El Kaide'nin İstanbul'da da saldırılar düzenlediğinin altını çizen Bush, "Bu örgütü yok edeceğiz. Irak'ı onlar için cennet olmaktan çıkaracağız" dedi. El Kaide Irak'ın liderlerinden Mehmet Yılmaz, 23 Haziran'da Kerkük yakınlarında öldürülmeden önce Afganistan'da bulunmuş, Türkiye'de kısa süre hapis yatmıştı.