kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Blair savurganlıkla suçlanıyor

Yeni Haber
İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in, başbakanken devletin parasıyla ünlü kişileri ağırladığı ve yurt dışı gezilerinde çok para harcadığı iddia edildi...
İngiliz The Dail Telegraph gazetesinin haberine göre, Blair çifti, 1 Nisan 2006 ile 27 Haziran 2007 tarihleri arasında aralarında şarkıcı ve TV sunucusu Charlotte Church, TV sunucuları Tess Daly ve Vernon Kay, radyocu Chris Evans, TV sunucusu Lorraine Kelly ve eşi, TV sunucusu Fiona Qpillips ve eşi, TV sunucusu Richard Madeley ve kızı, TV sunucusu Adrian Chiles ve eşi, York Başpiskoposu Dr. John Sentamu ve eşi, Canterbury Başpispokosu Rowan Williams ve eşi, gazeteci-yazarı David Aaronovitch, ünlü bir elektrik süpürgesi markasının patronu James Dyson, ünlü bir içecek markasının genel müdürü Indra Nooyi ve yine ünlü bir holdingin genel müdürü Eric Nicoli ve eşi gibi kişilerin bulunduğu çok sayıda ünlüyü ağırladı. Blair çiftinin bu ünlülerin çoğunu Chequers'deki yazlık konutta misafir ettiği belirtildi.

YURT DIŞI GEZİLERİ

Gazetede, Blair çiftinin yaptığı pahalı yurt dışı gezilerine de dikkat çekilerek, Nisan 2006-Mart 2007 döneminde yapılan en pahalı beş seyahat sıralandı. Haberde, sadece bu beş gezinin 1 milyon sterlinden fazlaya mal olduğu belirtildi.

Habere göre, bu beş gezi ve maliyetleri şöyle:

-Mayıs 2006: 2 günlük Washington gezisinde Başbakana
22 bürokrat eşlik etti ve toplam 172.200 sterlin harcama yapıldı.

-Temmuz-Ağustos 2006: 6 günlük Washington, San Francisco ve Los Angeles gezisinde toplam 235.285 sterlin harcandı ve bu gezide Başbakana 29 bürokrat eşlik etti.

-Kasım 2006: 3 günlük Pakistan ve Afganistan ziyaretinin maliyeti 206.152 sterlin oldu. Gezide Başbakana 33 bürokrat eşlik etti.

-Kasım 2006: 2 günlük ABD gezisinde 164.900 sterlin harcandı. Başbakana 25 bürokrat eşlik etti.

-Aralık 2006: 6 günlük Türkiye, Mısır, Irak, İsrail, Filistin ve
Birleşik Arap Emirlikleri gezisinde 323.162 sterlin harcandı ve Blair'e bu gezide 29 kişi eşlik etti.

Haberde ayrıca, Blair'in kabinesinin gezi harcamalarının da yüksek olduğuna işaret edilerek, bu konuda Başbakanı, Dışişleri Bakanı Margaret Beckett'in izlediği, Beckett'in de 1 yılda vergi mükelleflerinin cebinden çıkan 500 bin sterline yakın bir miktarı yurt dışında harcadığı kaydedildi.