kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk kampı şiddetten kapatıldı

Fransa'da Türk derneğinin açtığı yaz kampı, bir öğrencinin 'şiddet ve sertlik gördükleri' şikâyetiyle kapatıldı. Mahkeme 'Çocukların ruhsal durumunu tehlikeye sokuyorlar' dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk kampı şiddetten kapatıldı
Fransa'da bir Türk İslam derneğinin açtığı yaz kampı, polise gelen şikâyetler üzerine kapatıldı. Şikâyeti yapan, kampa gönderilen 96 Türk çocuktan biri... Olay, ülkenin doğusundaki Vosges bölgesinde meydana geldi. Buradaki dağlık alanda Nancy Türk İslam Kültür Derneği yaz kampı açtı. Ancak geçen hafta polise gelen telefon, yetkilileri alarma geçirdi.

'Fiziksel tehdit'
Kampta kalan ve ismi verilmeyen bir Türk çocuk, "kendilerine aşırı sert ve disiplinli davranıldığını, gece namaza kalkmayanlara şiddet uygulandığını" söyledi. Nancy kentindeki kampa giden valilik yetkilileri, kapatılmasına karar verdi. Fransız yetkililer, "Kampta çocuklara dini ibadetler baskıyla yaptırılıyor. Cezalandırılıyorlar. Sadece kendi kültür ve dinleriyle ilgili aktiviteler yaptırılıyor. Yaz kampı faaliyetlerine yer verilmiyor" dedi. Derneğe önümüzdeki ay için verilen yeni kamp açma izni de kaldırıldı. Kent gençlik ve spor müdürü Frederic Roussel de "Çocukların fiziksel olarak tehdit edildiğine inanmamızı sağlayan bilgiler aldık. Namaza kalkmayanların fiziksel şiddetle tehdit edildiğini, fazla otoriter yönetildiklerini belirledik" dedi.

Mahkeme de onadı
Yetkililerin kampta yaptığı incelemede "yoğun Türk din ve kültürü faaliyetleri düzenlendiği, başka öğretici keyifli aktiviteler yaptırılmadığı" tespit edildi. Haklarındaki iddiaları reddeden Türk derneğin İdare Mahkemesi'ne yaptığı kapatmayı durdurma başvurusu geri çevrildi. Mahkeme, "eğitim ve pedagojik proje sunulmadığını, uygulanan metodların çocukların ruhsal durumunu riske soktuğunu" gerekçe göstererek kapatılma kararı onadı.