kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uçak kazası bakanı koltuğundan etti

Yeni Haber
Brezilya'da geçtiğimiz hafta meydana gelen ülke tarihinin en kanlı uçak kazası, Savunma Bakanını koltuğundan etti.

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula Da Silva, 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Savunma Bakanı Waldir Pires'in görevine son verdi. Pires'in yerine Lula'ya yakınlığı ile bilinen emekli Yüksek Mahkeme yargıcı ve önceki Adalet Bakanı Nelson Jobim getirildi.

Kazanın ardından havacılık dairesinin üst düzey isimlerine yönelik baskılar oldukça artmıştı. Pires'in görevi sırasında iki büyük uçak kazası meydana gelmişti. Aynı zamanda ülkenin hava trafik sisteminde aylardır süren bir kriz yaşanıyordu. Brezilya'da havacılık sistemi, ordu tarafından kontrol ediliyor.

Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula Da Silva'nın sözcüsü Marcelo Baumbach, konuya ilişkin açıklamasında "Bu zamanda bakanlığı yürütecek, özellikle de havacılık kriziyle mücadele edecek farklı bir isme ihtiyacımız var." dedi.

Geçen yıl Eylül ayında Brezilya havayollarına Gol Linhas Aereas'a ait bir yolcu uçağının Amazon ormanlarına düşmesi ve kazada 154 kişinin ölmesinin ardından Waldir Pires'e yönelik istifa baskısı oldukça artmıştı.

Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula Da Silva da uzun süreli dostu ve eski bir solcu olan Pires'i görevinden almakta isteksiz davranmış; bunun üzerine de krize yavaş tepki vermekle suçlanmıştı.

(CHA)