kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Adli Tıp yetkilileri LSD'li çıkartmaların masum görüntüleri nedeniyle çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Tentenli çıkartma içinde LSD tuzağı

Ali Kemal ERDEM HABER MERKEZİ
Kola yapıştırılan çizgi kahramanlı çıkartmaların içinde LSD çıktı. Uzmanlar çıkartmaların çocuklara yönelik hazırlandığını söyledi..
Uyuşturucu tacirleri, çocuklar arasında da bağımlılık yaratabilmek için akıl almaz bir yönteme başvuruyor. Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda içinde uyuşturucu özelliği olan LSD (D-Liserjik Asit) bulunan, kola yapıştırılan çıkartmalar bulundu. Yurtdışından getirildiği tespit edilen LSD'li çıkartmalar Türkiye'de nadir olarak bulunuyor. Masum, sevimli bir dövme gibi görülen çıkartmaların içindeki LSD, vücut ısısının etkisiyle kana karışıyor ve 6 - 12 saat arasında etkisini sürdürebiliyor. Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, uyuşturucu satıcılarının bu çıkartmaları, çocuklara cazip görünsün diye çizgi film kahramanları ya da hayvan figürleriyle satmaya çalıştıklarına dikkat çekiyor.

'GERİ DÖNÜLMEZ HASAR VEREBİLİR'
Adli Tıp Kurumu Narkotik Sorumlusu Nilay Derman da birkaç yıldır piyasada görülen çıkartmaların ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Derman, tehlikeli bir halüsinojen (sanrılandırıcı) olan LSD'nin tek kullanımının dahi insanda geri dönüşü olmayan arazlara yol açabileceğini vurguluyor. Derman, çıkartmaların masum görüntüsü nedeniyle çocuklar açısından daha tehlikeli olduğunu belirterek, kimilerinin de bunu dil altında emerek kullanmaya çalıştığını söylüyor.