kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cem Davran, "Avrupalılık pozitif anlamda kullanılıyorsa, bunu en fazla Türkler hak ediyor" dedi.

Bebek yüzlü değilim ama sevişgen bir tipim var

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
Avrupalı' filminde Sema Öztürk ile sevişme sahneleri olay olan Cem Davran GÜNAYDIN'a konuştu: Filmlerde bir sürü yakışıklı aktör ile oynuyorum ama nedense sevişme sahneleri hep bana denk düşüyor; demek ki sevişgen bir tipim var!..
Oyunculukta 30'uncu yılını kutlayan Cem Davran, yeni sezonda 'Avrupalı' filmiyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar birçok sinema filminde rol aldığını belirten Davran, hiçbir filminin kendisini bu kadar heyecanlandırmadığını söyledi. Filmin yönetmeni İrfan Tözüm'ün içinde kopan fırtınayı gördüğünü anlatan ünlü oyuncu "Yeniden doğuşum" dediği film ve olay olan Sema Öztürk'le sevişme sahneleriyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

DİREKSİYON ELİMDEDİR!

* 'Avrupalı' filmiyle ilgili sevişme sahneleri çok ön plana çıktı ve birçok filmde olduğu gibi bu filmde de oyuncular tepki gösterdi. Bunun nedeni nedir?
Her filmde böyle bir durum vardır. Her filmin böyle bir zehri vardır. Tarihi film de olsa öpüşme sahnesini abartarak verirler. 'Kahpe Bizans'ta da böyle olmuştu. Filmin internetteki bölümlerinde bu sahneler yok. Bu bir sevişme filmi değil!

* Bu tarz sahnelerde oyuncular arasında bir elektrik oluyor mu?
Ben hangi birinden o elektriği alayım. Dünya tarihinde 'Romeo-Juliet' oynayıp da ilişki yaşamayan yoktur. Burada bir etkileşim doğar. Sonrada unutulur. Aktörlük etkileşim işidir. Ben bir filmde çok yakın arkadaşı oynarsam da böyle hissederim. Direksiyon senin elindedir. Kaptırırsan iyi oyuncu olamazsın. Kontrolü elinde tutmalısın. Bütün işlerimde o rol neyse onun içinde dolaşıyorum. Ben ustalığa adım attığım için bu durumu yeterince algılayabilecek durumdayım. Sema ile sahnemizde ben kameramanın üstündeyim, ışık tutan arkadaş yanımda, Sema benim üstümde duruyor. Bu durumda karşınızdaki kişiden rolünüz gereği ne kadar etkilenmeniz gerekiyorsa o kadar etkileniyorsunuz. Çok güzel bir kadınsa karşındaki o an ondan tabi etkilenirsin. Ancak bu hayatının belirleyicisi olmaz. Bende etkilenmişimdir zaman zaman.

* Sizin sevişme sahnelerinde karşınızdaki kişiden etkilendiğiniz oluyor mu?
Bu soru bana sürekli sorulur. Tabi ki etkileniyorsunuz. Hele bir de o aktör evliyse iyice muamma oluyor. Ben önce aktörüm. Filmdeki herhangi bir sahne için ne karım ne başka bir kadın ne de başka biri bir şey söyleyemez. O benim yaşama biçimim, soluk almam. Ben oynadığım filmlerde bir sürü yakışıklı aktör ile oynuyorum. Ama nedense sevişme sahneleri hep bana denk düşüyor. Ben bebek yüzlü bir jön değilim ama ben sevişiyorum.

* Bunun nedeni ne olabilir?
Çünkü filmin erkeğini oynuyorum. Adamını oynuyorum. Bazen kavga etmen gerekiyor, bazen de sevişmen. Üç erkeğin başrol oynadığı bir sinema filminde sevişilmesi gereken bir sahne bana verilirse; o zaman benim demek ki çok sevişgen bir tipim var. İnsanlar çok ortada olan bir şeyi merak etmezler ama beni merak ederler. Ben en son dört kişilik oynanan bir oyunda Esra Akkaya'yı her akşam öptüm.

'AVRUPALI 2' ÇEKİLECEK

* Kast geldiğinde kadrodan oyuncu çıkardığınız olur mu?
Kokuyorsa karşımdaki kişiyi uyarırım. Sonuçta bir sürü sahne çekiyoruz dikkat edilmesi gerekiyor. Ben böyle şeylere çok dikkat ediyorum. Uyardığım bile oldu.

* O zaman Okan Bayülgen Yasemin Kozanoğlu'nu öptükten sonra tükürmekte haklı mı?
Hayır bence haklı değil. Ben öptüm, hiç öyle bir durum yok. Ben aynı hisse kapılmadım.

* Filme tepkiler nasıl?
Çok iyi. 'Avrupalı 2'yi de çekeceğiz. Dünyada vizyona girmeden ikincisi çekilen film yok.