kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Genel seçimlerde büyük partilerin ezici üstünlüğüne inat demokratik haklarını kullanan vatandaşlar da vardı. Eski bir hayat kadını, bir şarkıcı ve fırıldaklığa karşı olduğu yerde dönen aday hafızalara kazındı.

Sıra dışı vekil adayları sandıkta da sıra dışı...

Bedia CEYLAN GÜZELCE HABER MERKEZİ
Genel seçimlerin renkli adayları kendilerine yer bulamadı. Kimi Denizli'ye deniz getirdi kimi de döndü. 2 eski hayat kadını da yeterli ilgiyi göremedi..
Genel seçimlerin önceki seçimlerden bir farkı sıra dışı adayların çokluğuydu. Denizli'ye deniz getirme vaadinden, Biz Fırıldak Değiliz Partisi'ne kadar seçimin ilgi çeken isimleri, sandıkta ilgi görmedi. Seçimin en yaşlı adaylarından biri Konya bağımsız milletvekili adayı 73 yaşındaki Şahin Büyükyıldırım'dı. Seyyar satıcılık yapan ve meclise girmesi durumunda diğer bağımsız adaylarla ortak hareket edeceğini söyleyen Büyükyıldırım, seçim propagandasını seyyar seçim arabası ile yapmıştı. Devletin "gereksiz" harcamalarını kısıtlayacağını vaat eden Büyükyıldırım'a 72 kişi oy verdi ancak bu oylar onu meclise taşımaya yetmedi.

DENİZLİ'YE DENİZ VAADİ
İlginç adaylardan biri de Denizli'ye deniz getireceğini söyleyen Hasan Çetin'di. Elektrik mühendisliği yapan 36 yaşındaki Çetin'in vaatleri arasında "bir günün 28 saate çıkarılacağı, Tülin'le Caner'in evleneceği ve çitlediğiniz çekirdeklerinin hiçbirinin acı çıkmayacağı" da bulunuyordu. Toplam 110 oy alan Hasan Çetin'in meclise girememesi, Denizli'ye "deniz gelme" ihtimalini ortadan kaldırmış oldu. Sıra dışı isimler arasındaki Biz Fırıldak Değiliz Partisi Genel Başkanı Abdurrahman Boztaş, Adana'dan milletvekilliği adaylığını koymuştu. İnternet üzerinden yayınlanan videosu ile adından söz ettiren Boztaş, oturduğu sandalye üzerinde ellerini başının üzerinde kavuşturup, olduğu yerde dönüyordu. "Biz fırıldak değiliz" diyerek diğer adayları eleştiren Boztaş, kendisine güvenen ve vaadlerini gerçekçi bulan 130 Adanalı'nın oyunu almayı başardı.

VESİKALI ADAY 189'DA KALDI
Bağımsızlardan biri de eskiden genelevde çalışan Ayşe Tükrükçü'ydü. Adaylığının kabul edilip edilmeyeceği tartışma yaratan Tükrükçü'nün vaatleri arasında genelevleri kapatmak da vardı. İstanbul 2. bölgeden aday olan Tükrükçü, 189 oy alabildi. Bir başka eski hayat kadını Saliha Ermez ise İstanbul 1. bölgeden girdiği seçimlerde 95 oy toplayabildi. Ankara'nın bağımsızlarından "Ankaralı Namık" adı ile bilinen Namık Uğurlu ise seçim bürosu önünde bıçaklanmış ve bunu rakiplerinin komplosu olarak değerlendirdi. Ankaralı Namık, propaganda konserleri ve eğitimde düzenleme vaatlerine rağmen 81 oyda kaldı.