kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tatlıses barıştı ve şikayetini geri aldı

Canan YILMAZ/MERKEZ
Milletvekili olma hayalleri başka bahara kalan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, canlı yayında polemiğe girdiği Bülent Ersoy'a açtığı 50 bin YTL'lik manevi tazminat davasından feragat etti. İki ünlü arasındaki buzlar, Seda Sayan'ın arabuluculuk yapmasıyla erimişti..
Türkücü İbrahim Tatlıses'le meslektaşı Bülent Ersoy arasındaki buzlar eriyince Tatlıses'in açtığı toplam 50 bin YTL'lik tazminat davası da düştü. Her şey İbrahim Tatlıses'in, Bülent Ersoy'un 'yırtıla yırtıla doğum yaptım' sözlerini eleştirmesiyle başlamış, Ersoy'un Tatlıses'e cahil demesiyle devam etmişti. Bu sözler üzerine soluğu Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alan Tatlıses, Bülent Ersoy'a, programın yapımcısı Osmantan Erkır'a ve STAR TV'ye 50 bin YTL'lik tazminat davası açmıştı. Tatlıses verdiği dilekçede, Ersoy'un sarf ettiği hakaret içerikli sözlerin kişilik haklarına zarar verdiğini ve toplumda yanlış tanınmasına sebep olduğunu ileri sürmüştü.

FERAGAT ETTİ, DAVA BİTTİ
Dava devam ederken Ersoy, canlı yayında Tatlıses'ten özür dilese de ünlü türkücü onu affetmemişti. Tüm olayların ardından ikilinin arasına giren Seda Sayan, sanatçıları barıştırınca Tatlıses de, avukatı aracılığıyla davanın görüldüğü mahkemeye feragat dilekçesi sundu. Tatlıses'in verdiği dilekçenin ardından Bülent Ersoy, Osmantan Erkır ve programın yayınlandığı televizyon hakkındaki tazminat davası da düşmüş oldu.