kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Küçücük bir köpek bebeği kurtardı

Yeni Haber
Dışardan bakıldığında kedi mi yoksa köpek mi olduğu pek belli olmadığı için sık sık alay konusu olan Chihuahua cinsi Zoey isimli bir köpek, bir bebeğin hayatını kurtararak kahraman oldu. Chihuahua cinsi köpekler, dış görünüşleri dolayı sıklıkla alay konusu oluyorlardı.

Chihuahua cnsi bir köpeği kahraman yapan ilginç olay Amerika'nın Colorado eyeletinin Masonville kentinde gerçekleşti. Booker West adlı 1 yaşındaki bir bebek, büyükannesinin evinin arka bahçesindeki küçük bir havuzda su ile oynarken, bir çıngıraklı yılanın saldırısına uğradı. Kuyruğunu çıngırdatan ve süratle West'in bulunduğu yere kayarak ilerleyen yılanın önüne birdenbire bir bulldog edası ile Zoey çıktı. Bebekle arasına giren yaklaşık 3 kg'lik küçük köpeği ısıran çıngıraklı yılan, sonra hızlıca olay yerinden uzaklaştı.

West'in büyükannesi Monty Long, yılanın zehirlediği Zoey'in veterinere götürüldüğünde yaşama şansının çok az olduğunu sandıklarını; ancak küçük köpeğin kısa sürede eski sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Long, "Bu mini minnacık köpekler, gerçekten hak ettikleri övgüyü almıyorlar." diyerek Chihuahua'ların dış görünüşleri ile alay konusu yapılmasını eleştirdi.