kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Siz sorun Sabah yanıtlasın

İLİŞKİLİ HABERLER
Siz sorun Sabah yanıtlasın
Ben Nagihan. SAY-2 puanım 323.551 sıralamam 39451. Sıralamada EA öğrencilerinin olmasını nasıl göz önünde bulundurmam gerek?
EA öğrencileri çok az sıralamanızı değiştirmez, dolayısıyla kılavuzda bulunan sıralamaları göz önünde bulundurarak tercih yapmalısınız. Ama 34.000 sıradan başlamalısınız.

SAY-1 puanım 329,242 sıralamada 10195. kişiyim. (Ek puan ile) Bilgisayar Bölümü ögrencisiyim. Hangi üniversiteleri yazabilirim?
Bilgisayar öğretmenliklerini yazabilirsiniz ama şansınız yüksek olmayabilir.

Ben Damla Kutucularoğlu. Bütün yığılmanın alt puan dilimlerinde olduğunu, 300 ve üzerinde puan alanların durumlarının değişmeyeceğini, geçen sene ile aynı olduğunu söylüyorsunuz. Ama bu yılın kılavuzunda puanlar 28-30 puan yükselmiş. Ben bu sene sayısal 2 puan türü olarak 335.751 puan aldım. Bu puanla geçen sene eczacılık gibi bölümler tutarken bu sene yanına bile uğramıyor. Tercihimi nasıl yapmalıyım?
Kılavuzda belirtilen sıralamalar ve puanlar olasılık hesabı yapılarak elde edilmiştir. O rakamlara göre tercih yaptığınızda birebir tutması diye bir koşul yoktur. Dolayısıyla bizim demek istediğimiz puanların değil ama sıralamaların sayısalda pek değişmeyeceği yönünde. Tercihinize gelince 335 puan almışsın sanırım sıralaman 25.000' lerdedir. Buralarda eczacılık zor görünüyor. Zira geçen yılda 25.000. adaylar eczacılığa girememişlerdi. Farklı bölümleri incelemeniz daha iyi olur.