kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YSK'nın internet sitesi çöktü

Yeni Haber
Sabah saatlerinden itibaren hata mesajı veren YSK'nın resmi internet sitesine (www.ysk.gov.tr) erişimin Başkan Muammer Aydın'ın talimatıyla saat 17.00'ye kadar durdurulduğu açıklandı.

Seçmen bilgi kartı olmadığı için YSK'nın internet sitesinden nerede oy kullanacağını öğrenmeye çalışan vatandaşların son günde yaptığı yoğun sorgulama nedeniyle sitenin kilitlendiği belirtildi.

Seçmen bilgi kartı gelmediği için nerede oy kullanacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren ''www.ysk.gov.tr'' internet sitesine girerek, nerede oy kullanacaklarını öğrenmeye çalıştılar.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, YSK'nın sitesinde, saatte yaklaşık 90 bin vatandaş sorgulama yapmak istedi. Sitenin açılmadığını gören vatandaşlar "Seçim sabahı böyle bir rezalet olmaz" diyerek sert tepki gösterdi.

Aşırı yüklenme nedeniyle özellikle gümrüklerde görev alan YSK personelinin işlem yapamaması nedeniyle, site vatandaşlara kapatıldı. Siteden yalnızca gümrüklerdeki oy kullanma işleminde görev alan personel, kullanıcı adı ve şifresiyle yararlanabilecek.

Saat 21.00'e kadar olan seçim sonuçlarına ilişkin yayın yasağının ise YSK'nın ilerleyen saatlerde yapacağı toplantıda geriye çekilebileceği belirtilirken, YSK'nın konuyla ilgili açıklama yapılacağı bildirildi.