kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Liderlerin sandığından hangi parti çıktı?

Yeni Haber
Milletvekili seçimlerinde liderlerin oy kullandığı sandıklar açıldı. Başbakan Erdoğan'ın sandığından AKP ilk parti olarak çıkarken CHP lideri Baykal'ın sandığından CHP, MHP lideri Bahçeli'nin oy kullandığı sandıktan ise CHP ilk parti olarak çıktı.

CUMHURBAŞKANI SEZER'İN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in oy kullandığı sandıktan CHP birinci parti olarak çıktı.

Sezer'in eşi Semra Sezer ile birlikte oy kullandığı Birlik Mahallesi'ndeki Ahmet Andican İlköğretim Okulu'ndaki 2073 numaralı sandıktan CHP 161 oyla birinci parti oldu.

268 seçmenin oy kullandığı ve 261 oyunun geçerli olduğu sandıktan, 50 oyla MHP ikinci, 24 oyla AK Parti ise üçüncü parti olarak çıktı.

Diğer partilerin ve bağımsızların aldıkları oylar ise şöyle:
ATP: 1
BTP: 1
SP: 3
HYP: 1
ÖDP: 1
GP: 3
DP 7
Hulki Cevizoğlu: 8
Şükrü Erbaş: 1

Sezer'in oy kullandığı sandıkta aynı zamanda Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç ile eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş da oy verdi.

Sayım sırasında bir pusuladaki evet mührünün hem CHP, hem de Genç Parti üzerinde görülmesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı. CHP'li sandık görevlisi, katlama sırasında mühür mürekkebinin Genç Parti'ye de bulaştığını söylerek, oyun iptal edilmesine itiraz etti.

Sandık Kurulu başkanının diğer parti görevlilerine de sorması üzerine oy CHP'nin olarak sayıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SANDIĞINDAN AKP ÇIKTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı seçim sandığında, en fazla oy alan AK Parti birinci oldu.

Başbakan Erdoğan'ın oy kullandığı Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'ndaki 2165 numaralı seçim sandığında kullanılan oyların sayımı tamamlandı.

Buna göre, 303 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta kullanılan 246 oyun 223'ü geçerli, 23'ü de geçersiz sayıldı.

Oy kullanma işlemi sonrası oyların partilere dağılımı sonucu AK Parti 154, MHP 26, CHP 19, ATP 3, Saadet Partisi 5, HYP 2, Genç Parti 4, DP 5 oy aldı.

Sandıktan bağımsız adaylardan Mehmet Ufuk Uras'a, 3'ü de Adem Aydın'a oy çıktı.

GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT'IN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın oy kullandığı sandıkta 138 oyla CHP birinci parti oldu.
Büyükanıt'ın oy kullandığı Çankaya İlköğretim Okulu'ndaki 1125 numaralı sandıktan, 44 oyla AK Parti ikinci, 43 oyla MHP üçüncü partı olarak çıktı.

260 seçmenin oy kullandığı ve 248 oyun gereçli sayıldığı sandıkta diğer parti ve bağımsızların aldıkları oylar ise şöyle:
BTP: 1
GP: 8
DP: 6
Hulki Cevizoğlu: 7
Şükrü Erbaş: 1

Aynı sandıkta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu da oy kullanmıştı.

DEVLET BAHÇELİ'NİN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı Anıttepe İlköğretim Okulundaki sandıktan CHP birinci parti çıktı.

Bahçeli'nin oy attığı 4366 numaralı sandıkta toplam 248 oy kullanıldı.CHP'nin 126, ÖDP'nin 1, GP'nin 3, DP'nin 11, LDP'nin 1, MHP'nin 55, AK Parti'nin 37 oy aldığı sandıkta bağımsız adaylar Mustafa Hulki Cevizoğlu'na 5, Erdoğdu Evrim'e 1, Şükrü Erbaş'a 2 oy çıktı.
Bahçeli'nin sandığında 6 oy geçersiz sayıldı.

CEM UZAN'IN SANDIĞINDAN AK PARTİ ÇIKTI

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan'ın oy kullandığı sandıktan AK Parti birinci çıktı.
Uzan'ın, Beykoz Çubuklu'daki Atatürk İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandığı 1073 numaralı sandıktaki oy sayım işlemi tamamlandı.
309 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta kullanılan 263 oydan 236'sı geçerli, sayıldı.

Sandıktan Saadet Partisi'ne 18, İP'e 1, CHP'ye 36, HYP'ye 3, GP'ye 19, DP'ye 12, MHP'ye 27, AK Parti'ye 112 oy çıktı.

Bağımsız milletvekili adaylarından Adem Aydın, Adem Karapınar, Cem Serdar Tunaboylu ve Yahya Yılmaz 1'er, Mehmet Ufuk Uras'a ise 4 oy aldı.

DEMİREL'İN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in oy kullandığı sandıktan CHP birinci parti çıktı.Demirel'in oyunu kullandığı Çankaya İlköğretim Okulu 1131 numaralı sandıktan CHP'ye 125, AK Parti'ye 35, MHP'ye 31 oy çıktı.230 seçmenin oy kullandığı ve 223 oyun geçerli sayıldığı sandıkta GP 11, DP 19, bağımsız adaylardan Hulki Cevizoğlu ve Şükrü Erbaş da 1'er oy aldı.
Ankara Valisi Kemal Önal da aynı sandıkta oy kullanmıştı.

ZEKİ SEZER'İN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in oy kullandığı sandıktan CHP birinci parti çıktı.
Sezer, öğle saatlerinde Çayyolu 2'deki Türkkonut İlköğretim Okulu'nda 1231 numaralı sandıkta eşi ve 2 çocuğuyla oy kullanmıştı.
Sezer'in oy kullandığı sandıktan CHP 151 oyla birinci parti çıktı. CHP'yi 63 oy ile MHP, 36 oy ile AK Parti izledi.

Genç Parti (GP) 10, Demokrat Parti (DP) 9, İşçi Partisi (İP) 4, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) 3, Saadet Partisi 1, Aydınlık Türkiye Partisi ATP) 1, bağımsız aday Sırrı Keleş 4 oy alırken, 3 oyda geçersiz sayıldı.1231 numaralı sandığa 313 aday kayıtlıydı.

BÜLENT ARINÇ'IN SANDIĞINDAN AKP ÇIKTI

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oy kullandığı sandıktan AK Parti 111 oyla birinci çıktı.

Arınç ve eşi Münevver Arınç'ın oy kullandığı ve 323 toplam seçmeni olan, Murat Germen İlköğretim Okulundaki 1012 no'lu sandıkta 300 kişi oy kullandı. Bu sandıkta kullanılan oylardan 294'ü geçerli sayıldı.Sandıktan 111 oy alan AK Parti birinci sırada çıktı. CHP'ye 69, MHP'ye 61, Demokrat Parti'ye 26, Genç Parti'ye 11, Saadet Partisine 6, TKP'ye 4, Bağımsız Türkiye Partisine 3, HYP'ye 2, Bağımsız milletvekili adayı Şahismail Özocak'a da 1 oy çıktığı bildirildi.