kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Seçim kavgaları: 27 yaralı

Yeni Haber
Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Kapuzlu köyünde, DTP yanlılarıyla CHP'liler arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

Bismil'in Kapuzlu köyünde sandıkta oy verme işlemi sırasında aynı aşiretten olduğu belirtilenler arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa bir süre sonra taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada, Ramazan Akdoğan, Ercan Akdoğan ve Mesut Ekinci adlı vatandaşlar bıçak darbeleriyle yaralandı.

Yaralılar Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan Ramazan Akdoğan'ın Diyarbakır'a sevk edildiği belirtildi. Jandarma köyde geniş güvenlik önlemi aldı.

OY KULLANMAYA GİDEN GRUBA SİLAHLI SALDIRI: 2 AĞIR YARALI

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Başköy köyünde oy kullanmaya giden bir gruba, silahlı saldırıda bulunuldu. Gruptaki Hanefi Daş ve Mahmut Daş ağır yaralandı. Yaralılar Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

BATMAN'DA İKİ GRUP ARASINDA KAVGA: 8 YARALI

Batman'ın Binatlı köyünde 2 grup arasında çıkan taşlı sopalı kavgada da 8 kişi yaralandı. Yaralılar Batman Devlet Hastanesi ile Şifa Hastanesi'ne kaldırıldı.

KORUCULARLA SANDIK GÖREVLELERİ ARASINDA KAVGA: 5 YARALI

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Kırrıkkaşık Köyü'nde korucuların sandık görevlilerine müdahale etmesi üzerine olay çıktı, aralarında sandık başkanını da bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Hazro'nun Kırıkkaşık Köyü'nde kurulan seçim sandığında, Kartallı, Aşağıavlak Yukarıavlak Kulaçtepe ve Banakil köylüleri oy kullandı. İddiaya göre, bir kısmı gönüllü korucu olan Kartallı köylüleri oy kullanma işleminin yapıldığı binadan çıkmayarak, "Buradan bağımsızlara oy çıkmayacak" tehdidihde bulundu. Bunun üzerine Kartallı ve Aşağıavlak, köylüleri arasında tartışma çıktı. Sandık Başkanı Mukaddes Orakçı köylülerin dışarı çıkmasını istedi. Buna itiraz eden Kartallı köylüleri Orakçı'ya saldırarak, yaraladı. Diğer köylülerin de araya girmesi ile kavga büyüdü. Kavgada 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Ağır yaralanan Mukaddes Orakçı ile Hüseyin Tunç Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olaylar sırasında kullanılan oyların içinde bulunduğu sandık kırıldı. Jandarmanın müdahalesi ile olaylar sona erdi. DTP Hazro İlçe Başkanı Görgün Ceylan, AP üyeleleri olay yerine gözlemci gönderdi. Kırılan sandıktan çıkan oylar, başka bir sandığa alınarak oy verme işlemi yeniden başladı. Olayda yaklaşık 10 oy iptal edildi. Köylüler arasındaki gerginlik sürüyor.

SASON'DA SEÇİM KAVGASI: 6 YARALI

Batman'ın Sason ilçesindeki kavganın bağımsız adaylar ile CHP taraftarları arasında çıktığı bildirildi.Batman Valisi Recep Kızılcık, Sason ilçesindeki seçim kavgasının bağımsız adaylar ile CHP taraftarı iki grup arasında çıktığını ifade etti.

Olayda yaralananların sayısını 6 olarak açıklayan Vali Kızılcık, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındığını ve durumun sakin olduğunu kaydetti.Kavgada Ferhat Avcı, Şahin Avcı ve Ali Yıldız'ın da yaralandığı ve Sason Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi. Kavgada daha önce Hasan Avcı, Hikmet Yıldız ve Bişar İlgin'in yaralandığı açıklanmıştı.

DEMRE'DE KAVGA: 3 YARALI

Antalya'nın Demre ilçesinde MHP ile AK Partili gençler arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti: Bu sabah 03:00'a karşı AK Parti ilçe bürosuna gelen 10 civarında MHP Gençlik Kolları üyesi, AK Partililerle, dağıtıldığı iddia edilen el ilanları nedeniyle tartışmaya girdi. MHP Geçlik Kolları İlçe Başkanı Rasih Şahin ile AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ganim Nalbant arasında uzun süre devam eden broşür tartışması giderek şiddetlendi. Alevlenen tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada yaralanan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ganim Nalbant'la yardımcısı Ramazan Arıkan ve MHP'li Mehmet Bağlı olay yerine gelen polis tarafından hastaneye kaldırıldı.

Olayda yaralanan Ganim Nalbant'ın çene ve alt dudak içerisinde yaralamalara, Ramazan Arıkan'ın ise burnunda kırıklar meydana geldiği öğrenildi. Yaralılara dikiş atılıp gerekli tedavileri yapılarak taburcu edildiği bildirildi. Savcılığa intikal eden olaydan sonra her iki partililerin de birbirlerinden davacı olduğu belirtildi.

İddiaya göre Demre'nin bazı mahallelerinde "AK Parti'ye oy veren Yahudilere oy vermiş olur. Yahudilere hizmet etmiş olur." yazılı el broşürler dağıtıldığı ve altında Necmettin Erbakan imzası olduğu öğrenildi. Saadet Partililerin böyle bir broşür dağıtmadıklarını söylemesi üzerine bunları MHP'lilerin dağıttığını iddia eden AK Partililerin de "MHP=CHP" yazılı broşürler dağıttıkları ve olayın bu broşürlerden kaynaklandığı öğrenildi.

ESKİ VEKİL SEYDAOĞLU SANDIK GÖREVLİLERİNE SİLAH ÇEKTİ

Öte yandan ANAP Diyarbakır eski Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu, oy kullanmaya silahla gelince kavga çıktı.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Seydaoğlu Diyarbakır Bağlar semti Kazım Karabekir İlköğretim Okuluna oyunu kullanmak için geldiğinde, silahı taşıdığı sandık görevlileri tarafından fark edildi. Görevlilerin uyarılarını dikkate almayan Seydaoğlu, sandık görevlilerine silah çekti. Bunun üzerine Seydaoğlu etrafta bulunan vatandaşlar tarafından tartaklandı.
Etrafta bulunanların polis çağırması üzerine olay büyümeden engellendi. Polis tarafından Seydaoğlu hakkında silah taşıdığı gerekçesiyle tutanak tutuldu. Bu arada Diyarbakır Bağlar semtinde bulunan okulların etrafında güvenlik önlemleri artırıldı.

AJANSLAR