kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sedef Emre

Genç kadın, çöken yolun kurbanı

Erdal ÇARBOĞA MERKEZ
İzmir'de ağır tonajlı araçların çökerttiği yolda viraja hızlı giren otomobil takla attı. Nişanlı çift kurtuldu, gelin adayının ablası ise camdan fırlayıp öldü..
İnşaat mühendisi Adnan Yeşilçavdar (33), Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka'nın yeğeni, İngilizce öğretmeni nişanlısı Seden Aygülen (27) ve genç kızın ablası Sedef Emre (30), 1 ay sonraki düğünün davetiyelerini almak üzere önceki gün İzmir'e gitti. İşlerini bitiren grup akşam saat 21.00 sıralarında Yeşilçavdar'ın kullandığı otomobille Aliağa'ya dönmek üzere yola çıktı.

ARKA KOLTUKTAN FIRLADI
Ancak Yeni Foça yakınlarındaki Şehit Kemal Virajı'na hızlı giren otomobil, sıcaklarda ağır tonajlı araçların da etkisiyle iki tarafı çukurlaşıp ortası yüksek kalan yolda kontrolden çıktı. Bölünmüş yolda takla atarak orta refüje aşıp karşı yola geçen otomobilin arka koltuğunda oturan Sedef Emre, camdan fırlayarak orta refüje düştü. Talihsiz kadın olay yerinde yaşamını yitirirken, nişanlı çift ise açılan hava yastıkları sayesinde yaralı kurtuldu. 5 yıllık evli olan Sedef Emre'nin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu arada aynı yerde bir yıl içinde meydana gelen kazalarda Aliağa Belediyespor'un hentbolcusu Burcu Yorgun, Horozgediği Kooperatifi Başkan Yardımcı Yetiş Çetin, polis memuru Mehmet Özkaya ve çiftçi Ömer Karakaya'nın öldükleri belirtildi. Aynı yerde 4 gün önce de ANAVATAN Partisi İzmir Milletvekili Serpil Yıldız ve eşi kaza geçirmişti.