kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Sonuçları ağır olur'

Rusya, 4 diplomatını sınır dışı etme kararı alan İngiltere'ye ateş püskürdü. "Ahlaksızca... Sonuçları çok ağır olur" diyen Rusya, misilleme olarak 58 İngiliz diplomatı sınır dışı ediyor..
Dünya son birkaç aydır Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in füze savunma kalkanı nedeniyle ABD'ye karşı çıkışlarını konuşuyor. Ancak bu kez Putin, oklarını İngiltere'ye çevirdi. Nedeni de zehirlenerek öldürülen Rus ajan cinayeti... Cinayetle ilgili iki Rus vatandaşını yargılamak için isteyen İngiltere, "hayır" yanıtı alınca Rus diplomatları sınır dışı edeceğini açıkladı. Bunun üzerine Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mihail Kamynin, İngiliz Daily Telegraph gazetesine "Londra'nın tavrı ahlak dışı. Bu kışkırtıcı kararların karşılıksız kalmayacağını anlamalılar. Rusya-İngiltere ilişkilerinin en ağır sonuçlara katlanacağını bilmeliler. Bu kararın sonuçları ağır olacak" diye konuştu.

RUS SORUŞTURMASI SÜRÜYOR
İngiltere, eski KGB ajanı Alexander Litvinenko'nun Londra'da polonyumla öldürülmesiyle ilgili Rusya'dan iki kişiyi istedi. Ancak karşı soruşturma açan Rusya, hiçbir vatandaşını vermeyeceğini söyledi. Cinayetin arkasında İngiltere'ye kaçan Rus işadamı Boris Berezovksi'nin olduğunu söyleyip onun iadesini istedi. Aylardır süren gerilim sonunda İngiltere Dışişleri Bakanı David Milliband, önceki gün "4 Rus diplomatı sınır dışı edeceklerini" açıkladı. Bu kişilerin "orta düzeyli" diplomatlar oldukları ve ne zaman gönderileceklerinin belli olmadığı kaydedildi. Rus basınına göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere'nin bu kararına ülkedeki İngiliz diplomatlarla karşılık verecek. Ülkedeki 58 diplomatın gönderilmesi gündemde.