kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Geç gelin olanlar radyo frekansı ile ışıl ışıl olacak!

SEVDİCAN GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
Düğününüzde cildinizin ışıl ışıl ve bir o kadar da canlı görünmesini istiyorsanız, radyo frekans yöntemini deneyin! Kariyer nedeniyle düğünlerini erteleyen gelinlerin imdadına yetişen bu yöntem, cildi yeniliyor ve ince kırışıklıklardan kurtarıyor..
Özellikle İstanbul elitlerinin büyük talep gösterdiği radyo frekansı uygulaması, geç evlenen gelinlerin kurtarıcısı oluyor! Düğünden en az bir ay önce yapılması gereken uygulama, peeling ve diğer cilt genleştirme uygulamalarından biraz daha farklı. Etkinliği iki yıl süren yöntemle ilgili sorularımızı, Dermatoloji Uzmanı Zekayi Kutlubay yanıtladı...

* Radyo frekans yöntemini gelin adayları kaç gün önceden yaptırmalı?
Radyo frekansın (RF) etkileri işlemden hemen sonra görülmeye başlar. Fakat asıl etkileri 1-2 ay sonra görülür. Gözle görülebilen ciltteki canlılık ve sıkılaşma etkileri, tek bir seanstan sonra 2-6 ay arasında giderek artar. Dolayısıyla gelin adayının bu yöntemi en az bir ay önceden yaptırması iyi olur.

CİLDE GERGİNLİK VERİYOR

* İşlem ne kadar sürüyor ve nasıl gerçekleştiriliyor?
İşlem yapılacak alanın genişliğine göre 20 dakika ile 2 saat arasında değişen sürelerde gerçekleşir. Tamamen zararsız, güvenilir bir yöntemdir. RF, hastanın derin dokularında kısa ve hafif bir ısı hissi oluşturur. RF'ın asıl amacı, deri altında yer alan, bağ dokusunun ana elemanı olan kolajenin yeniden yapılanmasını sağlamaktır. Kolajen deriye canlılık, sağlamlık ve gerginlik verir. Zamanla derimizdeki kolajenin azalması veya bozulması nedeniyle kırışıklıklar ve sarkmalar oluşur. RF enerjisi kolajeni ısıtır. Isınan kolajen sıkılaşır. Yeni kolajen yapımı iki ay içinde başlar. Kolajenin ısıtılması sırasında hasta ısı duyar. Bu ısı bazı hastalarda hafif ağrı hissedilmesine neden olabilir. Deriyi korumak ve uygulamayı daha rahat yapabilmek için her RF enerjisi uygulamasının öncesinde ve sonrasında deri yüzeyi soğutulur. Bazı hastalarda işlemden sonra deride kızarıklık ve küçük sivilce benzeri şişmeler görülse bile bunlar 24 saat içerisinde iyileşir. İşlemden sonra güneşten korunmak gereklidir.

* İşlemi belli aralıklarla tekrar ettirmek gerekiyor mu?
Etkinliği iki yıl kadar sürdüren RF tedavisi, hastalarda herhangi bir kesi veya ameliyat izi oluşturmaksızın uygulanan cerrahi olmayan bir tedavi yöntemidir. Hastanın anestezi almasına gerek yoktur. Tek seans olarak uygulanır. Eğer işlemden üç ay sonra hasta memnuniyeti yeteri boyutta değilse veya daha fazla sıkılaşma istiyorsa, ikinci bir doz yapılabilir. Normal şartlarda 1-1.5 yıl sonra ikinci seansı uygulamak yeterli olacaktır.

* İnce kırışıklıklar ve sarkmalarda da bu yöntem etkili mi?
Tüm yüz bölgesindeki ince kırışıklık ve çizgilerde, yanak bölgesinde daha belirgin olan yüz sarkmalarında, gıdı bölgesindeki sarkmanın tedavisinde, boyundaki yatay bantların giderilmesinde, karın ve kollardaki sarkma ve gevşekliklerin toparlanmasında çok etkili bir yöntemdir. Ancak kaş arası, göz kenarı kırışıklıkları ile alındaki yatay çizgilerde en etkili yöntem Botoks'tur. Derin kıvrım veya kırışıklıklarda ise dolgu en etkili yöntemdir.

30-50 YAŞ ARASI İÇİN
* Balayı sırasında işlem sonrası yan etkiler söz konusu mu?
İşlem sonrası herhangi bir yan etki söz konusu değildir. Ancak bazı hastalarda bir veya iki gün sürebilen hafif bir kızarıklık veya minik şişmeler olabilir. Cerrahi operasyonlardaki gibi gerek öncesinde gerekse sonrasında herhangi özel bir bakım veya kan tetkiklerine gerek yoktur.

* Aynı işlem gelinlerin anneleri tarafından da uygulanabilir mi? Bu işlemin yaş sınırı nedir?
RF tedavisi aslında 30-50 yaş arasında kadınlardaki sarkma, cilt gevşekliği ve ince çizgiler için uygulanıyor. Çünkü bu yaş grubu cerrahi operasyon için 'erken' kabul edilir. Bu yaştakilerde sarkmalar ileri düzeyde olmadığı için ve kolajen-elastin yapıları tam bozulmadığı için bu yöntem ile cilt kısa zamanda canlanarak gergin ve sıkı bir görünüm alır. Cerrahi operasyon daha ileri yaşta olan veya ileri düzeydeki cilt sarkmalarında tercih edilmelidir.