kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öykü Serter basın toplantısını, saldırıya uğradığı İstanbul Boğazı'ndaki evinde yaptı.

Sahibi köpeğini ısırarak durdurdu

Rıdvan TEZEL Bülent İPEK
Öykü Serter, yaşadığı pitbull dehşetini anlattı: Sahibi köpeğini ısırıp, bastırarak durdurdu. Bu cins köpekler hava atmak için beslenmemeli..
Evinin bahçesinde komşusunun pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğrayan sunucu ve oyuncu Öykü Serter, yaşadığı dehşeti basın toplantısında anlattı. Cumartesi öğleden sonra evinin bahçesine çıktığını belirten Serter, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Kalçamı ısırınca yere düştüm. Yerde sağ ayak bileğimi dişlerinin arasına aldı. Ellerimle köpeğin iki tonluk baskı yapan ağzını açmaya çalışarak ayağımı kurtardım. Fakat bu kez sol ayak bileğimi dişlerinin arasına aldı. Bu boğuşma esnasında köpeğin sahibi geldi. Onu durdurmaya çalıştı ama köpek sahibinin komutlarını dinlemedi. Ben ellerimle köpeğin çenelerini açmaya çalışırken, sahibi de kendi köpeğini ısırıp üzerine bastırarak durdurmaya çalıştı." Kurtulduktan sonra ilk olarak Şişli Etfal Hastanesi'ne giderek kuduz aşısı yaptırdığını ve tedavisin olduğunu söyleyen Serter "Sabah kalktığımda yürüyemediğim için ağladım" dedi.

ÖLDÜRÜLÜRSE ÜZÜLÜRÜM
Yasal sürecin takipçisi olacağını anlatan Serter, köpeğin sahibi Bülent Ağır'dan şikâyetçi olduğunu belirtti. Uğradığı şoku atlatamayan Serter, insanları kendini güçlü göstermek için saldırgan köpek beslemekten vazgeçmeye çağırarak "Bu tür köpekler ağızları kapalı dolaştırılmalı. Etrafa hava atmak maksadıyla böyle güçlü kuvvetli köpeklerin beslenmemesi lazım." Köpeğin yasa gereği uyutulabileceğini, bunun kendisini de üzeceğini söyleyen Serter "Ben hayvanseverim. Ölen köpeğime Ankara'da kalp şeklinde mezar yaptırdım, orada yatıyor" dedi.