kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan Meclis dışı adaya hayır

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yeni cumhurbaşkanın parlamento dışından seçilmesi önerisine sıcak bakmadıklarını belirterek, ''Parlamento dışından bir cumhurbaşkanı adayına AK Parti olarak sıcak bakmıyoruz. Yarın da sıcak bakmayacağız'' dedi.

Erdoğan, BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) Alt Bölge Ofisi'nin açılışının ardından gazetecilerin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın cumhurbaşkanı seçimi konusunda meclis dışından bir isim üzerinde uzlaşmaya ilişkin görüşlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''Öncelikle parlamentoda cumhurbaşkanı seçimi deneyimini gördük. Biz şu anda parlamento dışından bir cumhurbaşkanı adayına AK Parti olarak sıcak bakmıyoruz. Yarın da sıcak bakmayacağız. Bunu bilmelerini isteriz. Çünkü bu parlamento, kendi içinden bir cumhurbaşkanı çıkarmaya muktedirdir. Sayın Baykal, şu anda daha baştan, yeniden, hemen mızıkçılığa başladı. Çünkü seçim sonrası durumu görüyor. Gördüğü için de şimdiden kendine zemin hazırlıyor. Kapıları kapamasın. Eğer Sayın Baykal, hakikaten bu ülkede bir cumhurbaşkanı seçilmesini istiyorsa bir defa millete gitmekten de kaçmasın.''

AA