kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal'ın yeni Köşk kriterleri

Baykal, yeni oluşacak Meclis'in, "TBMM dışından, ismi daha önce geçmemiş, hiçbir partinin uzantısı olmayan birini cumhurbaşkanı" seçmesi gerektiğini söyledi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dün Bartın ve Kastamonu'ya seçim gezisinden önce Ankara'da CHP genel merkezinde sürpriz bir basın toplantısı yaptı. Başbakan Erdoğan'ın, cumhurbaşkanının uzlaşı ile seçilmesi gerektiği yönündeki sözlerini değerlendiren Baykal, "Bu daha önce, 'uzlaşma Anayasa'nın neresinde yazıyor' diyen başbakan için önemli bir açılım" dedi. Erdoğan'ın "Belirlenecek 3-4 isim üzerinde uzlaşma" formülüne" önceki gün verdiği yanıtı tekrarlayan Baykal, "Liste ile uzlaşma olmaz" dedi.

BÜYÜKANIT GİBİ
Cumhurbaşkanın Meclis dışından seçilmesini öneren Baykal, kafasında bir isim olmadığını belirtirken cumhurbaşkanı için kriterlerini şöyle aktardı: "Anayasa ile kavgası olmayan, gizli gizli Anayasa'yı değiştirmeye çalışmayan, Anayasa'yı özümsemiş, dürüst, ahlaklı, saygın, tarafsız, hiçbir siyasi partinin uzantısı olmayan, gerektiğinde hükümete karşı fren görevi yapabilecek bir isim."

CHP'NİN KÖKÜ BELLİ
CHP Lideri, Kastamonu mitinginde de Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek şunları söyledi: "Başbakan bize cevap vereceğine hakaret ediyor. CHP'le 'Cibilliyetsiz' diyor. Biz Kuvayi Milliye'den, milli mücadeleden geliyoruz. Köşeye sıkışınca gömlek değiştirenlerden değiliz."