kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bahçeli'nin mitingde halka idam ipi atması tartışma konusu olmuştu.

'Anayasal çoğunlukta idam ipini kullanırız'

ANKARA
MHP lideri, Öcalan'la ilgili kendi başlattığı tartışmaya noktayı yine kendisi koydu: Anayasayı değiştirebilirsek, yapacağımızı görürsünüz..
MHP lideri Devlet Bahçeli Abdullah Öcalan'ı idam etmek için, anayasayı değiştirecek çoğunluk istedi. Kanal B'de önceki gece "Ankara Oturumları" programına katılan Bahçeli, SABAH Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 yıl önceki gelişmeleri yanlış anlattığını savunan Bahçeli, "Teröristbaşı cani Kenya'dan Türkiye'ye 15 Şubat 1999 tarihinde gelmiştir. MHP bu tarihte parlamentoda değildir" dedi. AKP'nin 6'ıncı Protokol'ü imzalayarak idamı tamamen ülke gündeminden çıkardığını belirten Bahçeli, "Anayasa'yı değiştirecek çoğunlukta iktidarı versinler, ne yapacağımızı görürler" dedi.

URGANIN HİKÂYESİ
Bahçeli, tartışmalara neden olan, Erzurum'da Başbakan'a seslenerek fırlattığı urganın hikayesini şöyle anlattı: "Başbakan, asamadılar, asamadılar diyor. Bir simgesel yönü olsun, daha iyi anlaşılsın diyerek görevli bir kardeşime 'bana 3 metre bir urgan bul' dedim. 126 milletvekili ile asamadık çünkü hükümette 3'te birdik, Meclis'te ise 5'te bir. Şimdiki hükümet büyük çoğunluğa sahip. 'O zaman al bu ipi asıyorsan sen as' dedik. Buradan sayın başbakanın ders çıkarması lazım."
Haberin fotoğrafları