kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Köşk rüyası" yine başladı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Köşk rüyası" yine başladı
AKP ile CHP arasında başlayan cumhurbaşkanlığı tartışmaları ve Gül'ün Köşk'e aday gösterilmeyeceğine yönelik verilen sinyaller, pek çok ismin köşk rüyasını yeniden canlandırdı. Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi için "elimde liste, muhalefeti dolaşacağım" şeklindeki sözleri, daha önce adı kulislerde aday olarak geçen isimleri yeniden gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ise kulislerde, AKP'den Abdüllatif Şener başta olmak üzere Vecdi Gönül, Köksal Toptan, Nimet Çubukçu, Beşir Atalay, Mehmet Aydın ve Nevzat Yalçıntaş, meclis dışından da eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, bir süre önce emekliye ayrılan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yargıtay Başkanı Osman Aslan ve eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un adı geçmişti.

Başbakan Erdoğan'ın 22 Temmuz'un ardından, 23. dönem Meclisi'nin ilk gündem maddelerinden birini oluşturacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sözleri Köşk tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Erdoğan'ın sözlerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "aday Meclis içinden değil dışından olmalı" yanıtını verirken, gerek Erdoğan gerekse Baykal'ın sözleri, cumhurbaşkanlığı seçiminde daha önce adı kulislerde aday olarak geçen ancak Gül'ün adaylığı ile hüsrana uğrayan pek çok ismi yeniden gündeme getirdi.

KULİSLERDE KİMLERİN ADI GEÇMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ün ismini açıklamasından önce kulislerde Abdüllatif Şener başta olmak üzere, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanları Beşir Atalay, Mehmet Aydın, Nimet Çubukçu, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan ve genel seçimlerde yeniden aday olmayan Nevzat Yalçıntaş'ın adı geçmişti. Başbakan Erdoğan, teşkilatlarının ve milletvekillerinin nabzını, muhtemel aday isimlerinin yer aldığı anketle tutmuş, son dakikaya kadar da adayını açıklamamayı tercih etmişti.

BAYKAL ŞENER'E DE AMBARGO KOYDU

Kulislerde, Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ile Gül'ün aday gösterilmeyeceğinin kesinleştiği dile getirilirken, Abdüllatif Şener'in ismi de dile getirilmeye başlandı. Ancak Baykal daha önce sıcak baktığını açıkladığı Şener ismine seçim sonrası olumlu yaklaşmayacaklarını söyleyerek bu yöndeki iddialara şimdiden noktayı koydu.

MECLİS DIŞINDA İSMİ GEÇENLER

Erdoğan'ın uzlaşma arayacaklarına yönelik sözlerine Baykal'ın "dışarıdan aday bulunması" karşılığını vermesi, daha önce kulislerde aday olarak adı ortaya atılan pek çok ismi de yeniden gündeme getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ise Meclis dışından eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, bir süre önce emekliye ayrılan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yargıtay Başkanı Osman Aslan ve eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un ismi aday olarak dillendirilmişti.

(ANKA)