kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dolmabahçe büyük tehlike atlattı

Yeni Haber
İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle sürüklenen konteyner yüklü gemi, römorkörlerce Ahırkapı açıklarına çekildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı saat 06.30 sıralarında İtalya'dan gelerek Romanya'ya gitmek isteyen yabancı bayraklı ''Beluga Sensation'' adlı konteyner yüklü bir geminin Dolmabahçe Sarayı önlerinde makine arızası yaparak sürüklenmeye başladığını söyledi.

Gemi mürettebatının demir attıktan sonra durumu kendilerine bildirmesi üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı römorkörlerin olay yerine gittiğini anlatan Orakçı, daha sonra geminin kontrol altına alınarak, Ahırkapı açıklarında bulunan demirleme sahasına çekildiğini ifade etti.

Salih Orakcı, geminin demir atınca hemen duramaması nedeniyle biraz sürüklendiğini belirterek, olay nedeniyle Dolmabahçe Sarayı'nın risk yaşadığına ilişkin değerlendirmelerin ise abartılı olduğunu söyledi.

İstanbul Boğazı'nın gemi geçişleri açısından riskli bir bölge olduğunu anlatan Salih Orakcı, ''Dolmabahçe Sarayı'nın bulunduğu bölge gemi kazaları açısından riskli bir bölge midir?'' şeklindeki soru üzerine şunları anlattı: ''Boğazın her yeri risklidir. Dolmabahçe olarak bir ayrım yapamazsınız. Ona bakarsanız Kandilli, Yeniköy daha riskli bölgedir. Dolmabahçe bu bölgelere göre fazla risk taşıyan bir yer değil. Ama bu teknik bir arıza, makine arızasının nerede, ne zaman meydana geleceği belli olmaz ama bir iki seferdir o bölgede meydana geliyor. Bu, oranın riskli olduğunu göstermiyor.''

Geminin kılavuz kaptanı bulunmadığına da dikkat çeken Orakcı, ''Boğaz mevcut risklerinden birini daha atlattı'' dedi.