kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Burası bir zamanlar dalgaların kıyıya vurduğu yerdi. Şimdi ise ayçiçeği, kavun, karpuz tarlaları...

Büyükçekmece tarlası

Nurdeniz KUTSEL / HABER MERKEZİ
İstanbul'un ana su damarlarından biri olan gölün suları metrelerce çekildi. Çıkan alanı çiftçiler tarla yaptı. Artık su ve balık yerine kavun-karpuz var!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Büyükçekmece tarlası
Belirtilerini Konya Ovası'ndan Beyşehir Gölü'ne kadar her yerde gösteren küresel ısınma ve kuraklık, İstanbul'un 3'üncü büyük su havzasını da vurdu. Büyükçekmece Gölü'nün yüzlerce metrekarelik alanı kurudu. Bununla birlikte çarpıcı bir durum da ortaya çıktı. Civardaki çiftçiler, kuruyan bölgelere yani göle karpuz, kavun, domates ve ayçiçeği ekmeye başladı. İstanbul'a yılda 80 milyon metreküp su dağılan Büyükçekmece Gölü'nü besleyen dereler kurumuş durumda.

TARLADA MİDYELER!

Kuraklık nedeniyle açığa çıkan verimli topraklardan yararlanmak isteyen çiftçiler de göl çevresini önce sazlıklar ve midye kabuklarından arındırdı. Ardından da sebze ve meyve ekmeye başladı. Kısa bir süre öncesine kadar balıkların yüzdüğü göl, artık çekildi ve tarlaya dönüştü, tabanında da kavun, karpuz, domates ve ayçiçeği yetiştirilmeye başlandı! Hızla kuruyan ve çatlayan toprak, karpuzların arasındaki kurumuş yosun ve midye kabukları ise durumun vahametini gözler önüne seriyor.
Haberin fotoğrafları