kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maden suyu şişesinden 'çiğnenmiş sakız' çıktı

Yeni Haber
Atatürk Havalimanı'nda satılan ünlü bir markaya ait maden suyu şişesinden, ağzı kapalı olduğu halde 'çiğnenmiş sakız' çıktı. Vatandaşlar gördüklerini 'İğrenç' olarak nitelerken, şişeyi satın alan kişi, firmayı mahkemeye vereceğini söyledi.

Abdullah Karaman isimli kişi, serinlemek için iç hatlar terminalindeki bir büfeden, bir adet aromalı maden suyu aldı. Şişeyi açmaya hazırlandığı sırada içinde garip bir cisim olduğunu fark eden Karaman, incelediğinde ise şişenin içerisinde çiğnemiş bir sakız olduğunu gördü. Karşılaştığı manzarayı "Çok iğrençti, şok oldum'' diye anlatan Karaman, ''Ben bunu eğer açıp içmiş olsaydım. Ve o sakız da hastalıklı olsaydı bunun vebali kimde olacaktı?'' diyerek duruma tepki gösterdi. Yaşanan olay üzerine firma yetkilisine ulaştığını belirten Abdullah Karaman, ''Şişenin kapalı olduğundan eminim. Yetkili bana sanki normal bir durum gibi, 'şişeleme hatası olduğunu ve yapabilecekleri bir şey olmadığını' söyledi. Normal bir şey gibi algıladılar'' diye konuştu.

Karaman, bu durumların önüne tüketici duyarlılığıyla geçilebileceğine dikkat çekerek, ''Bu Avrupa'da olsa kim bilir neler olur. Herkes duyarlı olsun ki firmalar yaptıkları hatalardan kendilerini alıp, bir daha yapmasınlar. Şikayetçiyim, dava açacağım'' dedi.

Olay gören vatandaşlar da, firmanın duyarsızlığından şikayet etti. Bir kadın da, yıllar önce aldığı içecek şişesinden tükenmez kalem kapağının çıktığını hatırlatarak, ''Sakız, şişelerken işçinin ağzından düşmüş olabilir'' şeklinde olaya yorum getirdi.

Maden suyu şirketinin Avrupa Yakası Satış Sorumlusu Süha Akgöz de, bu şekil hatalarla zaman zaman karşılaşıldığına işaret ederek, konuyla ilgili yapabilecekleri birşeyin olmadığını ifade etti.

CHA