kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Operasyonda yakalanan 23 ailenin örgütlü çalıştığı ortaya çıktı. Çapalar ailesinin yakalandığı villa

Büyük operasyondan sonra suç oranı düştü

Müslim SARIYAR / MERKEZ
Hacıhüsrev'de 246 kişi yakalandı, bin 639 suçun faili bulundu. Operasyondan sonraki üç günde İstanbul'daki alışveriş merkezlerinde hırsızlık durdu..
İstanbul'da yaklaşık bin polisin katıldığı, 2 helikopterle havadan desteklenen Hacıhüsrev mahallesine düzenlenen "Demir Yumruk" operasyonunda yakalanan ve suç örgütü gibi yapılandıkları belirlenen ailelerin milyon dolarlık servet sahibi oldukları ortaya çıktı. Hırsızlık, kapkaç, cinayet gibi suçları örgütleyen aileler arasında bulunan Çapalar ailesinin lideri Mükerrem ve Müjdat Çapalar çifti, Silivri'deki milyon dolarlık havuzlu lüks villalarında yakalandı. Akıncılar ailesinin ise Kuşadası'nda bir oteli ortaya çıktı. Hacıhüsrev'e şafak vakti düzenlenen operasyonla ilgili İstanbul Valisi Muammer Güler dün bir basın açıklaması yaptı. Operasyonun İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa ve diğer büyük şehirlerde düzenlendiğini vurgulayan Vali Güler, 246 kişinin gözaltına alındığını, 23 ailenin bağlantılı hırsızlık, yankesicilik çetesi oluşturduğunun ortaya çıkarıldığını anlattı. Mükerrem K. adlı kadının aileleri koordine ettiği ortaya çıktı.

ÇOCUKLAR YETİŞTİRİLİYOR
Vali Güler, çetelerin 18 yaşından küçük çocukları hırsızlık amaçlı eğittiğini söyledi. İlk kez çete kapsamında sorgulanan aileler ile ilgili soruşturmada bir çok olay aydınlandı. Gözaltına alınanların cinayet, yaralama gasp ve benzeri, bin 639 suçun faili olduuğu belirlendi. Operasyonunun ardından İstanbul'da hırsızlık olaylarında büyük azalma yaşandı. Operasyondan sonraki 3 günde alışveriş merkezlerinden İstanbul polisine herhangi bir hırsızlık olayı ihbarı gelmedi.
Haberin fotoğrafları