kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karar, Sabah-atv'de hukuki durumu değiştirmeyecek

(ANKA)
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, TMSF'nin Sabah ve atv'nin sahibi Merkez Yayın yönetimine el konulmasına ilişkin kararı hakkındaki yürütmeyi durdurdu Fon, 20 Haziran'da Merkez Yayın'ın hisselerine koyduğu ve yönetimi belirleme hakkı olduğu için, Ciner Grubu lehine hukuki olarak durum değişmedi ..
İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi'nin Sabah ve ATV'nin satışına onay veren yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz kabul edilirken, TMSF yetkilileri ise bu kararın sonucu değiştirmeyeceğini bildirdi. TMSF tarafından haziran ayında Merkez Yayın Holding'in hisselerinin tamamına el konulması, Fon aleyhine bir karar çıkması olasılığına karşı bir önlem şeklinde yorumlanmıştı. TMSF yetkilileri de, "Yürütmenin iptali kararı alınsa da bir şey olmayacaktır. Çünkü sadece 63 şirketin sadece yönetimine değil, hisselerine de el konulmuştur" değerlendirmesini yaptılar. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Ciner Grubu'na ait 63 şirkete, ardından da geçtiğimiz ay Merkez Grubu'nun bütün şirketlerine el konulmasının ardından gözler mahkemenin vereceği karara çevrildi. İlk davada, İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi, Ciner Grubu'nun Fon'un ATV ve Sabah Grubu'na el koyma kararının yürütmesinin durdurulması için açılan davayı reddetmişti. Ardından, bugün de Sabah ve ATV'nin satışına onay veren yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazı kabul etti. Ciner Grubu'nun avukatlarınca yapılan başvuruyu değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. TMSF yetkilileri, bu kararın Sabah ve ATV'nin Ciner Grubu'na iadesi anlamına gelmediğini belirtirken, "Yürütmenin iptali kararı alınsa da bir şey olmayacaktır. Çünkü 63 şirketin sadece yönetimine değil, hisselerine de el konulmuştur" değerlendirmesini yaptılar.

TMSF İTİRAZ EDECEK

TMSF yetkilileri, karara ilişkin itiraz hakları bulunduğunu belirterek, nihai kararı Danıştay 13'üncü Dairesi'nin vereceğini bildirdiler. Mahkeme kararında, şu tespitlere yer verildi: "22 Haziran 2006 tarihinde İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin Esas 2007/822 sayılı kararına yapılan itirazın kabülü ile kararın kaldırılmasına, 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. Maddesi uyarınca açıkça hukuka aykırı olan ve uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğuracak nitelikte bulunan dava konusu işlemin teminat aranmaksızın ve dava sonuna kadar yürütmesinin durdurulmasına, dosyanın mahkemesine iadesine, 5 Temmuz 2007 tarihinde oy birliği ile karar verildi."