kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ülker'in mukavva üreten şirketi Kutsan'ı Avusturyalı Mondi aldı

2007 yılında 225 bin ton kâğıt ve karton kutu satmayı hedefleyen Tire Kutsan, hisselerinin yüzde 53.56'sını 106 milyon dolara entegre kâğıt ve ambalaj şirketi Mondi'ye sattı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ülker'in mukavva üreten şirketi Kutsan'ı Avusturyalı Mondi aldı
Oluklu mukavva sektörünün oyuncularından Tire Kutsan, yüzde 53.56 oranında hissesini Avusturyalı Mondi şirketine 106 milyon dolara satarak, bölgede güç olma yolunda stratejik bir adım attı. Yıldız Ambalaj Grubu iştiraklerinden Tire Kutsan'ın geçtiğimiz yıl 160 milyon dolar olan cirosunu 2007 yılında 260 milyon dolara çıkramayı hedeflediklerini söyleyen Yıldız Ambalaj Grubu Başkanı Cahit Paksoy, 9 fabrika ile atık kâğıtlardan yeni kâğıt üretimi yapan şirketin son 2 yıldaki gelişmesinin Türkiye'nin ekonomik büyümesinin üzerinde gerçekleştiğini belirterek, şirketin 2007 yılı ilk çeyreğinde satışlarını yüzde 64 oranında artırdığını kaydetti. Entegre kâğıt ve ambalaj alanında uluslararası bir şirket olan Mondi'nin 34 ülke ve 112 fabrika ile dünya devi olduğuna dikkat çeken Paksoy, "Artık Türkiye sınırlarını zorlayan Tire Kutsan'ın bugünden sonra dünyanın önemli bir ambalaj şirketiyle bir araya gelmesi onu üst seviyeye taşıyacaktır. Önümüzdeki 3 yılda bölgesel, güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Mondi ile yapılan işbirliği ile hem Türkiye'ye yabancı sermaye kazandırıldı, hem de global bir oyuncunun bilgi birikimi Türk ambalaj sektörüne aktarılacak'' dedi. Mondi Packaging Finans Başkanı Franz Heisinger da yaptıkları stratejik ortaklığın bölgesel büyüme için önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Paksoy, "Çekirdek pazarımızın dışına ulaşmış oluyoruz. Türkiye'de 2 fabrikamız var, şimdi ağımızı genişletiyoruz. Mondi, Türkiye pazarında son derece iddialı. Türkiye'nin yanı sıra komşu ülkelere de ulaşmak istiyoruz'' diye konuştu.

YENİ SATIN ALMALAR GÜNDEMDE

Yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Heisinger, önümüzdeki dönemde farklı ambalaj alanlarında da yatırım fırsatlarını araştırdıklarını belirtti. Heisinger, Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini vurgulayarak, yeni satın almaların gündemlerinde olduğunu kaydetti. Türkiye'deki oluklu mukavva sektöründe yatırımlarına devam etmek istediklerini ifade eden Heisinger, Tire Kutsan'ın yönetiminde bir değişikliğe gitmeyeceklerini sözlerine ekledi.