kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şirketlerden

Kargo sektörü KİAD çatısı altında birleşti
Kargo sektöründe faaliyet gösteren şirketleri temsil eden Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD) ve KİAD çatısı altında birleşti. Olağanüstü Genel Kurul toplantısındaki birleşme sonrası TÜRKİYE KARİD'in yetkili organlarının seçimi yapıldı. The GreenPark Hotel-Merter'de gerçekleşlen toplantıdan hemen sonra yeni yönetim kurumu görev dağılımını yaptı. Türkiye KARİD Başkanlığına Ajlan Yanaşan getirildi.

Halkbank'tan eğitime Mavi Kalem desteği
Halkbank "Mavi Kalem Kredisi" adlı kredi ile yüzde 1.69 faiz oranı, masraf ve komisyonlarda yüzde 50 indirimi ve 36 aya varan vade seçenekleri ile ailelere çocuklarının eğitim hayatı boyunca destek vermeyi amaçlıyor. 20 bin YTL'ye kadar kullanılabilen kredi başvurusu için kefil gerekmiyor. Eğitim harcamalarını gösteren resmi bir belge ile Halkbank şubelerine gelen herkes "Mavi Kalem Kredisi"nden faydalanabiliyor.

Bosch'tan üç ürün alana bulaşık makinesi
Bocsh, temmuz ayına özel bir kapmanya başlattı. Kampanya kapsamında müşterilere iki farklı alternatif sunuluyor. İlk seçenekte fırın, ocak ve davlumbazdan oluşan ankastre ürün paketine bin 355 YTL'ye sahip olunabilecek. Bosch'un müşterilerine sunduğu diğer seçenekte ise üç adet ankastre ürün alan tüketiciler, Bosch ankastre bulaşık makinesine bin 137 YTL yerine 649 YTL'ye sahip olabilecek.

Oracle'ın cirosunu KOBİ'ler tırmandırdı
Oracle'ın 2007 mali yılında yeni yazılım lisans gelirinin yüzde 32 artış göstermesi ile firmanın cirosu 18 milyar dolara, operasyon karı 6 milyar dolara ve nakit akışı da 5.5 milyar dolara yükseldi. 2007 mali yılı sonuçlarını açıklayan Oracle Finanstan Sorumlu Başkanı Safra Catz, "Eğer doğru stratejiye ve en iyi teknolojiye sahipseniz, bu kendini sonuçlarda gösterir" dedi. KOBİ'lerin yanı sıra özellikle finans, kamu, iletişim ve perakende hizmet veren pek çok sektörden gelen önemli talep artışları yaşandığı belirtildi.

Vakıfbank'ın altyapısı IBM'den sorulacak
İnnovasyon uygulamalarında teknolojik altyapı yatırımlarına devam eden Vakıfbank, IBM ile el sıkıştı. IBM ile yapılan anlaşma iki yıl sürecek. 25 milyon dolar tutacak anlaşama kapsamında, Vakıfbank'a müşteri ilişkileri yönetimi, yönetim bilgi sistemleri ve veri ambarı çözüm hizmetleri sağlanacak. Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, anlaşmayla ilgili olarak, "Sektördeki rekabet gücünün ve büyümenin sürdürülebilirliği teknolojik altyapı yatırımlarıyla mümkün" dedi.

Türk damak tadına uygun tereyağı
Pınar'ın tereyağı ailesine kattığı ürünü "Pınar Geleneksel Tereyağı"yla ürün yelpazesini büyütüyor. Gıda mühendislerinin denetiminde, düzenli kontrollerle üretilen Pınar Geleneksel Tereyağı, Türk mutfağından vazgeçmek istemeyenlere bir alternatif oluşturmayı hedefliyor. Pınar'ın yeni ürünü tereyağı, 250 ve 500 gramlık ambalajlarda market raflarındaki yerlerini aldı.
Haberin fotoğrafları