kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kongre Notları

Ticarette üzerimize düşenleri yapmadık
ABD Başkanı George W. Bush'un ticari danışmanı Frank Mermoud, iki ülke iş dünyası yetkililerin bugüne kadar üzerine düşeni yeterince yapamadığını söyledi. Konrge'de soruları yanıtlayan Mermoud, Türkiye ve ABD arasındaki ticaretin çok düşük seviyelerede olmasını bir olumsuzluk olarak değil bir fırsat olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi. Bahar aylarında ve şubatta TOBB ile birlikte bu konuda çalışmalar yaptıklarını ve son derece başarılı olduğunu belirten Mermoud, özellikle belirli sektörlere odaklanarak işbirliğini artırmak istediklerini söyledi. Mermoud şöyle konuştu:

'WAL MART İÇİN ERKEN
"Ford, General Electric, Microsoft, Citigroup gibi birçok şirket var ve teknoloji şirketleri gelmeye başlamasından mutluyum. Aslına bakarsanız güzel gelişmeler yaşanıyor" dedi. Mermoud, "Wal Mart 2 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor mu" ve ABD'den yeni yatırım var mı sorularına ise "Önce bir ekelim, hasat olursa 2 milyar dolarlık anlaşma geliyor diye açıklama yaparız" yanıtını verdi.

Sorunları çözmeye gayret edeceğiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hedef ve projeksiyonlarımıza göre Türkiye 2013'te 800 milyar dolarlık geliri geçmiş ve dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almış olacaktır'' dedi. Enflasyon ve cari açıktaki düşüşe ve ihracattaki artışa dikkat çeken Erdoğan katılımcılara da, "Şundan emin olun, siz bize bir adım yaklaştığınızda, biz sizlere 100 adım yaklaşacağız. Tüm bakan arkadaşlarım, bizzat ben, önünüze çıkan sorunda çözüm yolunu bulmaya gayret edeceğiz" diye seslendi.

TOBB: Türkiye'ye destek olun
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 5. Dünya Odalar Kongresi'ne katılan 118 ülkeden 1600'e yakın işadamına "Türkiye'ye destek olun" çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, "Liberal bir kur politikasına sahip olan ülkemiz sadece 2006'da 20 milyar dolar doğrudan yabancı yatırımı cezbetmiştir. 2013 Mersin Akdeniz Oyunları adaylığı ve 2015 İzmir Expo adaylığı için desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Elektrik arzı için tedbirler yetersiz
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Türkiye'nin 2008-2009 yılları arasında elekrik arzında eksiklikler yaşayacağını ve hükümetin aldığı önlemlerin yeterli olmadığını söyledi. Kongrede konuşan Koç, elektrik ve doğalgaz sektörlerinde ise yoğun serbestleşme çabalarına rağmen ilerlemenin çok yavaş geliştiğini söyleyen Koç, hükümetin bir takım önlemler aldığını ancak bunun da yeterli olmadığını kaydetti.
Haberin fotoğrafları