kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Suat Soysal, ilkini 2001 kriz yılında düzenlediği Perakende Günleri'nin başarısını ve yıllardır sürdürülebilmesini sektörün bir araya gelerek yarattığı sinerjilere bağlıyor.

Pele 400 bin dolar alacak başarıyı korumayı anlatacak

ESEN EVRAN
Perakende Günleri'nde konuşmaya 8 ayda ikna olan Pele, konuşma ücreti üzerine pazarlık yapılmasına yanaşmadı, Boğaz'a nazır oda istedi..
Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu efsane Pele, 21-22 Kasım 2007 tarihlerinde Soysal tarafından 7'ncisi düzenlenecek olan Perakende Günleri'nde konuşma yapmak için ABD eski başkanı Bill Clinton'un konuşma ücretine yakın bir ücret (400 bin dolar) talep etti. Yemek seçmeyen ve başka hiçbir özel talebi olmayan Pele'nin ikinci isteği ise Boğaz gören bir odada kalmak oldu. Pele'yi 8 aylık bir görüşme süreci sonrasında ikna eden Soysal Yönetim Kurulu Başkanı Suat Soysal, "Kesinlikle para pazarlığına girmedi. Ama Clinton'un biraz altında bir ücret talep etti" dedi.

* Niçin Pele? Türkiye büyüyor, iş dünyası büyüyor. Bize başarının nasıl sürdürülebileceğini anlatacak biri gerekiyordu.

* 2001 yılından bu yana perakendecileri bir araya getirmeyi başarıyorsunuz. Bu iş karlı bir iş mi? Eğer birkaç yıl yapıp sonra bıraksaydık evet karlıydı. Ama biz uzun vadeli düşündüğümüz için çok emek veriyoruz. Beş kişilik bir ekibimiz futbolcu avına çıkar gibi konuşmacı kolluyor. Ve şöyle bir ilkemiz var, önceden dinlemediğimiz hiç kimseyi buraya çağırmıyoruz. Kasım'da Hindistan'dan bir perakendeci gelecek örneğin, bir elemanımız Hindistan'a uçup bir yerde yaptığı konuşmayı dinleyip öyle karar veriyor.

* İki yıldır da yurtdışında Perakende Zirvesi düzenliyorsunuz. Perakendenin 110 patronunu bir uçağa bindirip götürürken hiç tedirginlik yaşadınız mı? İlkini geçen yıl düzenlediğimizde bazı şirketlerden endişeler dile getirilmişti: 'biz yöneticilerimizi seyahate gönderirken iki ayrı uçağa bindiririz' gibi. Ben de dedim ki 'Ben her şirketten bir kişi götürüyorum, korkmayın'. Şaka bir yana allah esirgesin o uçağa bir şey olsa perakende sektörünün yapısı değişir.

* İşin güzelliği aynı uçakta gitmek herhalde. Yaşanan şamataya bakınca.. Tabii öyle. Bu yıl Portekiz'e 4 saat uçtuk ve inanılmaz network'ler oldu uçakta. Herkes ayaktaydı, herkes birbiriyle iş konuşuyordu. Böyle bir ortam yaratmak kolay mı?