kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Barış yoğun bakımda Karayolları ve siyasetçiler nerede?

Her yıl onlarca ölümlü trafik kazasının bu yılki seçilen kurbanı Barış Akarsu Bodrum'daki özel bir hastahanede ölüm kalım savaşı verirken, iki kız arkadaşı hayatının baharında toprak altında. Peki sorumlular nerede? Belli değil.
Muğla Valisi Temel Koçaklar'ın geçen yıl Karayolları Genel Müdürlüğü'ne "Ne olur Bodrum Torba kavşağına sinyalizasyon veya köprülüm kavşak yapın, yazılarına Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün 'olmaz' dediği cevabi yazısını ve komik gerekçesini dün sizlerle paylaşmıştım. Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden çıt yok. Sorumlulardan ses çıkmadığı gibi Muğla'nın şu andaki 6 milletvekili ile, 22 Temmuz'dan itibaren Muğla'nın siyasetine aday olan milletvekilleri adaylarından da ses yok. Ancak aynı milletvekili adayları, bas bas bağırarak kendileri için değil, halka hizmet etmek için aday olduklarını Muğlalıların gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Madem halka hizmet için varsınız, her yıl onlarca insanın ölümüne neden olan Bodrum Torba kavşağına köprülü kavşak yapımı için neredesiniz ? Barış Akarsu'yu hastahanede ziyaret ettiniz mi? Yetkililerden bilgi aldınız mı? Yanıt vereyim "hayır". En azından ortaya çıkıp öncülük edin ve yetkililerin bu konuda harekete geçmesini sağlayın.

Ali
Boğa dışındaki adaylar nerede?
Muğla'nın tüm siyasi parti adaylarından biri hariç kimseden ses yok. Bir tek arayan ve bu iş için çırpınmaya başlayan AK Parti Muğla 4. sıra adayı öz ve öz Muğlalı yörük olan İhracat Genel Müdürü Ali Boğa oldu. Ali Boğa aradı, dünkü yazım için teşekkür etti ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi. Ali Boğa, Bodrum Torba kavşağında tek çözümün köprülü kavşak olduğunu ve bunun için olaydan hemen sonra Karayolları Genel Müdürü'nü aradığını ve bu konu için Bayındırlık Bakanı Özak ile de görüşeceğini ve kısa sürede Bodrum Torba kavşağında genç filizlerimizin solmaması için köprülü kavşak yapılması için çaba sarf edeceğini söyledi. Açıkçası 18 gün sonraki seçim için o kadar çok aday varken bu konuya hiç duyarlı olmamalarına bir Bodrumlu olarak üzüldüm. AK Parti'nin 4. sıra adayı Ali Boğa'ya da duyarlılığından ötürü Bodrumlu olarak teşekkür ediyorum. Liste başlarını kapan milletvekili adayları "Nasıl olsa TBMM' nin yeni üyesiyim" diye duyarsız kalırken AK Parti'nin eğilim yoklamasında liste başı olmayı becermesine rağmen tepedeki güçlerin tercihleri karşısında seçilme şansı son derece riskli olan Ali Boğa ise bu kadar yoğun kampanya arasında atladı Bodrum'a geldi, yetkililerle görüştü ve işin takipçisi olacağını söyledi. Bu da yeter, diğerleri belki utanır onlar da harekete geçer.
Bodrum Torba kavşağındaki sinyalizasyon için yanlış adres olarak Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan gösteriliyor. Oysa bu konu Başkan'ın ilgi alanı içinde değil, tamamen Karayolları Genel Müdürlüğüne ait. Bu konunun tek sorumlu idaresi Karayoları Genel Müdürlüğü de suskunluğunu koruyor. Peki Karayolları orada durup dururken kim gelip buraya köprülü kavşak yapacak? Merak ediyorum Karayolları Genel Müdürü'nün bir yakını bugün Barış Akarsu'nun yerinde ölüm kalım savaşı verseydi, Karayolları Genel Müdürlüğü bu kadar suskun kalırmıydı? Yoksa hemen harekete geçer köprülü kavşağı bir haftada diker miydi?
Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'a soruyorum acaba Torba kavşağına 'Köprülü kavşak' hiç gündeme gelmedi mi? diye. Mazlum Ağan, gündeme gelmez olur mu? Elbette gündeme geldi. Geldi ve Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na takıldı. 'Nasıl' diye sordum, bakınız ne cevap geldi; "Köprülü kavşak projesi koruma kurulunun gündemine geldi. Ben de toplantıdaydım. Projeye göre kavşağın bir ayağı oradaki 'sarnıç' ın hemen yanına denk geliyordu. Bunun için kurul 'olmaz' dedi." Koruma Kurulu'nu bir türlü anlamıyorum. Tarih kokan yel değirmenleri veya sarnıçlar dökülüyor. Tapulu sahipleri "Ben burayı restore edeyim ve turizmin emrine sokayım" diyor ama Koruma Kurulu izin vermiyor . Bu kez 'köprülü kavşak yapayım' diyorum "Hayır o da olmaz" diyor. Peki bu tarihi eserler bakımsızlıktan yok olup giderken ses çıkarmıyorsunuz da sahibi ''restore edeyim derken" niye "yok elleyemezsiniz" diyorsunuz. Söyleyin Allah aşkına kimden yanasınız.
Bodrum köprülü kavşak projesinin madem bir ayağı sarnıcın yanına geliyor, o zaman dersiniz "Şu projeyi bu yönüyle değiştirin getirin onaylayayım."Koruma Kurulu bunu yapacağına işin kolayını bulmuş 'hayır' deyip geçiyor. Belki de Koruma Kurulu gündemine gelen 'köprülü kavşak' projesine 'evet' demiş olsaydı sanatçı Barış Akarsu şu anda ölümle pençeleşmez ve iki gencecik kız arkadaşı ölmezdi. O projeyi reddeden Koruma Kurulu üyeleri acaba vicdan azabı çekiyor mu?