kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Faik Akdil

Havuzu 'beyaz altınla' kaplı otelde, lüks bir gece 18 bin$

Ağustos ayında Belek'te açılacak olan Shine Otel'in havuzunun bin 250 metrekarelik bölümü 500 bin dolar verilerek beyaz altınla kaplanıyor. Otelde bir gece konaklamanın fiyatı 430 dolar ile 18 bin dolar arasında..
Ağustos ayında Belek'te açılacak olan Shine Otel'in havuzunun bin 250 metrekarelik bölümü 500 bin dolar verilerek beyaz altınla kaplanıyor. Otelde bir gece konaklamanın fiyatı 430 dolar ile 18 bin dolar arasında değişiyor... Aköz Şirketler Grubu, Antalya Belek'teki 7 yıldızlı otelin kapılarını ağustos ayında açıyor. 50 milyon Euro'ya mal olan Shine Hotel, 'lüks ve ihtişamın sembolü olarak' tanımlanıyor. 4 bin 500 metrekarelik olimpik yüzme havuzunun bulunduğu otelde, söz konusu havuzun bin 250 metrekarelik bölümü beyaz altınla kaplandı. Şirket bunun için 500 bin dolar harcarken, otelin içinde bulunun 3 tane 150 yaşındaki çam ağacını kesmemek için 130 bin dolarlık masraf göze alınarak proje değiştirildi. En küçük odası 65 metrekare olan, üç tane 850 metrekarelik odaların bulunduğu otelde lüks ve ihtişamın bedeli de oldukça yüksek. Fiyatların 430 dolardan başladığı otelde, bu rakam 18 bin dolara kadar çıkıyor. Otelin sahibi Aköz Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Faik Akdil, "Bu bölgede bu standartlarda ilk otel" değerlendirmesinde bulundu. Bölgede bulunan iki tane 7 yıldızlı oteli anımsattığımızda ise Akdil, "Onları biliyorum. Ama gelip görenler aradaki farkı anlayacak. Bir fark var ki iddia ediyorum. Avrupa'nın ve Türkiye'nin en lüks otelini yaptık" diye konuştu.

MÜDÜR VE AŞÇISI İTHAL
Her müşteriye bir personelin düşeceği otelde 97 odanın balkonunda ve terasında jakuzi ve keyif yatağanın bulunduğunu kaydeden Akdil, otelin tanıtımı için ilk etapta 2 milyon dolarlık bir harcama yapacaklarını söyledi. Bu amaçla aralarında Rusya, Almanya, Fransa Belçika'nın da bulunduğu 30 ülkeyi tek tek dolaşarak tur operatörlerine tanıtım yaptıklarını belirten Akdil, otele genel müdür olarak Kempinski'de 9 yıl çalışan birini transfer ettiklerini belirterek ünlü gemi Queen Mary II'in aşçısı Vincent Haselton'u da otele başaşçı olarak getirdiklerini anlattı. Bu arada otel odalarındaki bazı eşyalar da Fransa'dan özel olarak getirildi. Otelde SPA hariç her şey dahil sistemini uygulayacaklarını ifade eden Akdil, SPA'nın işletmesini de ünlü bir Fransız şirketine vermek üzere görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Akdil, Isparta Davraz'da bir dağ oteli kurmak istediklerini belirterek, "İstanbul'da bir otel, alışveriş merkezi ve rezidans yapma yönünde arayışlarımız sürüyor" dedi. Saray ihtişamını 21'inci yüzyıla taşıyan mimarisi ile dikkat çeken otelde uluslararası turnuvaların düzenleneceği 16 tenis kortu, 3 bin metrekarelik SPA ve FIFA standartlarında 2 futbol bulunuyor.
Haberin fotoğrafları