kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halk Ne Diyor?

Ölüm kavşağını hâlâ seyrediyorlar!..
Hayati tehlikesi süren Barış Akarsu'nun ağır yaralandığı Torba kavşağında, iki yıl önce bulunan sinyalizasyonun kaldırıldığı ortaya çıktı. Karayollarından, 'Işıklara gerek görmüyoruz' açıklaması yapıldı.

EROL GÜREL: Bu korkunç olaydan sonra trafik terörüne 'artık yeter' demenin zamanı gelmedi mi? İnsan hayatının güvenliği için sorumlular gerekeni yapmalı, yapamıyorsa da, o makam koltuğundan inmeli!

AHMET ALTUNLU: O kavşakta kamyonlar vitesi boşa atıyorlarmış! Önce koyun oraya bir kırmızı ışık ya da 'dur' levhası, ondan sonra insanları suçlayın. Bu kadar boşvermişlik ve sorumsuzluk olmaz!

BAHADIR KORUCU: Trafik kazalarının sadece yüzde 1'i karayollarının hatasından kaynaklanır diye ilköğretimde çocuklara öğretilir... Karayolları hep kendini savunur, 'trafik canavarı' denir ama bu canavarı besleyen en önemli etkenlerden biri de karayollarıdır!

BARIŞ SAMUR: Türkiye'de ihmaller çok kişiyi aramızdan aldı.

TEZCAN TOKSÖZER: Yetkili, 'her trafik lambası kazaya mani olmaz' demiş. Dünyanın neresinde böyle bir mantık var?

CEYDA GÜNER: Nedense bu tür ihmalleri hep üzücü olayları yaşadıktan sonra sorguluyoruz. Keşke ateş yüreklere düşmeden önlemleri alsak.

MUTLU BADEM: Torba kavşağında sinyalizasyon çözüm değildir. Daha önce ışıklar varken daha çok ölümlü ve ağır hasarlı kaza olduğundan ışıklar kaldırılmıştı. O zamanlar da herkes ışıklar kaldırılsın' diye feryat etmişti. Çözüm; üst geçitli kavşak sistemi.

HAKAN POLAT: Bu tip kavşaklara en az 500 metre önceden haber verilerek kameralı radarlar konulsa, eminim ki bu tip kazalar olmayacak ve insanlar radara yakalanacağım korkusuyla yavaş süreceklerdir. KKTC de dahil birçok ülke bu sistemi uyguluyor.

ESRA DÖNMEZ: Bu kadar can kaybı yaşanan bir kavşağa hala ışık koymayı gerekli görmeyen yetkililere diyecek laf bulamıyorum.