kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Betül İstanbullu Yasemin Güral Zişan Taner Necla Tuncel Yasemin Özen Nevsal Duruak

Küresel ısınmaya karşı KEKli börekli mücadele

PERVİN METİN MERKEZ
Kadın Eli Kulübü, küresel ısınma tehditine karşı İstanbul'daki ev kadınlarını bilinçlendirme çalışması başlattı. KEK üyeleri, kekli-börekli kabul günlerine katılıp, basit tasarruf yöntemlerini öğretiyor. Ev ev dolaşan dernek üyeleri, doğru tüketim bilincinin edinilmesine yardım ediyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Küresel ısınmaya karşı KEKli börekli mücadele
Küresel ısınma sonucunda meydana gelebilecek tehlikeler üzerine yazılan felaket senaryoları, kadınları harekete geçirdi. "Su ve elektriği en çok kullananların başında ev kadınları geliyor" düşüncesiyle harekete geçen Kadın Eli Kulübü (KEK) Derneği üyeleri, ev kadınlarının kabul günlerine katılıp, basit yöntemlerle küresel ısınmayı nasıl engelleyebileceklerini; karbondioksitin nasıl daha az ortaya çıkabileceğini anlatıyorlar.

FİLMLER İZLETİYORLAR
Kendilerine 'dilimli kek', 'browni', 'limonlu kek' gibi isimler takan dernek üyesi kadınlar, İstanbul'un her semtini adım adım dolaşıp, evlere konuk oluyor. Küresel ısınmayla ilgili film izleme seansları düzenleyip, ev kadınlarının alabileceği küçük tedbirleri birer kağıda yazarak, buzdolaplarına yapıştırıyorlar. KEK Üyeleri, ev kadınlarına ayrıca kalorifer, klima gibi aletlerin doğaya zarar vermeden nasıl kullanılacağını öğretiyorlar.

KAĞITLARI TOPLUYORLAR
Küresel ısınmayı önlemek için basit yöntemlerin etkili olacağını vurgulayan Kadın Eli Kulübü gönüllüleri; ziyaret ettikleri evlerden topladıkları kağıtları da geri dönüşüm atölyelerine gönderiyor. Aralarında ev hanımından meditasyon uzmanına kadar her türlü meslekten kadının bulunduğu KEK üyeleri, evkadınlarına ayrıca en ucuz gıda, giysi ve temizlik maddelerinin nerelerden alınabileceğiyle ilgili tavsiyelerde de bulunuyorlar. Doğru tüketim bilincinin önce evlerde başlaması gerektiğinin altını çizen KEK Yönetim Kurulu Başkanı Betül İstanbullu, çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

ÖNERİLERE UYUYORLAR
"Küresel ısınmanın ne olduğunu, yaratabileceği felaketleri ve kendince alacakları tedbirleri, aralarında okuma yazması olmayanlara bile anlatabiliyoruz. Bir taraftan kekler, börekler yiyoruz; bir taraftan bilinçlendiriyoruz. Hepsi çok dikkatlice dinleyip, önerilerimizi uyguluyor. Daha sonrasında iletişimi sürdürüyoruz. Kadınlara, uzmanlık alanlarımıza göre her türlü konuda danışmanlık da yapıyoruz. Tanımadığımız kadınlardan davetler almak bizi mutlu ediyor."