kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eyşan Özhim'in havuza düşmesi set ekibini korkuttu.

Sadece dişiliğime odaklı bir rol oynamak istemem

MEHMET ÇALIŞKAN
'Kutsal Damacana' adlı sinema filminde başrol oynayan Eyşan Özhim, "Sevişme sahneleri yüzünden kavga edip, seti terk etti" şeklindeki söylentilere açıklık getirdi: Her role varım; öpüşürüm de sevişirim de! Yeter ki salt dişiliğime odaklı olunmasın!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sadece dişiliğime odaklı bir rol oynamak istemem
Kamil Aydın'ın yönettiği ve Şafak Sezer ile Eyşan Özhim'in başrol paylaştığı 'Kutsal Damacana' adlı sinema filminin çekimleri, tüm hızıyla devam ediyor. 'Türk işi papaz komedisi' olarak tanımlanan film; geçtiğimiz günlerde Eyşan Özhim'in sevişme sahnelerinde rol almak istemediği için seti terk ettiği haberleriyle gündeme geldi.

RAHİPLE SEVİŞİYORUM
Eyşan Özhim, sahte bir papazın maceralarını konu alan filmde; sevişme sahnesi olmadığını belirterek, "İddialar gerçeği yansıtmıyor. Ayrıca artık sinemada 'öpüşmem', 'sevişmem' ve 'soyunmam' gibi kurallar kalmadı. Ben de böyle sahnelerde yer alabilirim. Yeter ki filme sadece dişiliğim kullanılmasın" dedi. Özhim, oyunculuğa dair hedeflerini GÜNAYDIN'a anlattı.

* 'Kutsal Damacana'da iddia edildiği gibi sevişme sahnesi var mı? Rahiple seviştiğim hayali bir sahne var ama izleyici o anları görmeyecek. Yaşananlar kelimelerle ifade edilecek. Seti terk ettiğim iddialarındaki gibi görüntüye yansıyan bir sevişme olmayacak!

* Peki filmde sevişme sahnesi olsaydı oynar mıydınız? Ben bir kadınım ve güzel bir kadınım. Sadece dişiliğimi kullanmak isteyen oyunculuk tekliflerinin hiçbirini kabul etmedim. Ortaya bir şeyler koyabileceğim işleri kabul ettim. Artık sinemada 'öpüşmem', 'sevişmem', 'soyunmam' diye kurallar yok. Olmamalı da çünkü artık başka bir dünyada yaşıyoruz. Rolüm eğer öpüşmemi, sevişmemi ve soyunmamı gerektiriyosa elbette yerine getiririm. Yeter ki ben o projede sadece dişiliğimle değil, oyunculuğumla yer alayım.

* Oyunculuk kariyerinize dair planlarınız nasıl gidiyor? Geçen yıl felç geçirip, sonra da omurilik ameliyatı olmam; kariyer planlamamı sekteye uğrattı. İyileşince Kadir İnanır ile dizi çekmeye başladık ama dizi sadece bir bölüm yayınlandı ve ben sezonu kaçırmış oldum. Benim hiçbir zaman başroldü, ikinci roldü gibi kaygılarım olmadı. Keşke yılda 12 filmde yer alabilsem. 20 yıldır sektörün içindeyim. Ne kendimi kanıtlama ihtiyacım var, ne de kendimi gösterme çabası. Zaten az sayıda film çekilen bir ülkenin oyuncusuyum. Rahatsızlığımdan dolayı da rol alabileceğim film türü azaldı.

AKSİYON FİLMİ YASAK

* Hangi tür filmler sağlığınız için tehlike teşkil ediyor? Omurilik ameliyatından sonra kendime aşırı özen göstermem gerekiyor. Boynumu zorlayacak her hareketten kaçınmam lazım. Bu nedenle aksiyon filmlerinde rol alamıyorum. Osman Sınav, Amerikalılar ile bir aksiyon filmi çekecek ve bana teklifte bulundu. Ancak canlandıracağım karakter sürekli ata binen, helikopterlerden atlayan bir tip! Doktoruma sordum; kesinlikle izin vermedi. Ben de bu yüzden teklifi kabul edemedim. Oysa o projede yer almayı çok isterdim. Hem Osman Sınav ile çalışmış olacaktım hem de Amerika'da da gösterime giren bir filmde oynayacaktım.
Haberin fotoğrafları