kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Öcalan'a af çıkartmaya çalıştılar

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a terör konusunda sert bir dille eleştirerek, "Erdoğan'ın terörün önündeki en büyük engel" olduğunu ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Lideri Zeki Sezer, Mersin mitinginden sonra Edirne'de de ele ele kürsüye çıktı. İki lider birlik pozu verirken, vatandaşlar "Türkiye sizinle gurur" diyerek sevgi gösterisinde bulundu. Keşan Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitingde Baykal, Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

CHP Genel Başkanı Baykal, terör sorunun çözümünde en büyük engelin Başbakan Erdoğan olduğunu ileri sürerek, "Böyle bir başbakan iş başında olduğu sürece terörle mücadele edilemez" dedi. Baykal, daha önce de dile getirdiği "Kuzey Irak'a girmeme şartıyla 1 milyar dolar kredi alınmasına" ilişkin belgeyi vatandaşlara gösterdi. Baykal, hükümetin CHP'nin uyarıları doğrultusunda söz konusu anlaşmayı Meclise getiremediğini söyledi.

ÖCALAN'A AF ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR

Baykal, hükümetin terörle mücadele yasasıyla Öcalan'a af çıkarmaya çalıştığını, eve dönüş yasasıyla da terörün eski boyutuna getirildiğini kaydetti. Baykal, Sivas'ta 14 yıl önce 2 Temmuz'da meydana gelen ve 35 ailenin yakılarak öldürüldüğü Sivas katliamının acısının halen hissettiklerini söyledi. Baykal, AKP'nin yanlış politikaları sonrasında terörün tekrar tetiklendiğini ifade etti.

BAYKAL'DAN ZEKİ SEZER'E:KENDİNİ SAKLAMA

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, miting alanını dolduran CHP ve DSP'lileri "Güvercinli, mavi bayraklarla, altı oklu kırmızı bayraklar ne güzel yakışmış, DSP'li ve CHP'li, partili partisiz bu işbirliğine destek verenleri kutluyorum" diye selamladı. Baykal, DSP Lideri Sezer'i, "Zeki Bey'in kendisini saklamaya hakkı yok" diyerek kürsüye çağırdı. Baykal'ın bu anasonsundan sonra kürsüye gelen Zeki Sezer coşkuyla karşılandı. Daha sonra iki lider kürsüde el ele tutuşarak, birliktelik mesajı verdi. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, iki lidere "Türkiye sizinle gurur" diyerek birliktelik mesajına destek verdiler.

SEZER'E BÜYÜK İLGİ

3 günlük Trakya turuna çıkan DSP Lideri Sezer, Keşan'da gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Sezer, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, "Gerçekten çok önemli bir destek aldığımı söylemeliyim. Ben Genel Başkan olduktan sonra ilk mitingimi Keşan'da yapmıştım. O günde çok sıcak karşılanmıştım ama bugün çok daha farklı. Bizi gelecek için umutlandıran bir ziyaret" dedi. Sezer, yoğun ilginin nedenini, DSP'nin Türkiye'nin güvencesi olduğu gerçeğinin net bir şekilde ortaya çıkmasına bağladı. Sezer, vatandaşların DSP'ye karşı umutla yaklaştığını sözlerine ekledi.

(ANKA)