kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kayseri'de 3'lü şov

Ergun AKSOY / KAYSERİ
Canlı yayında açıklama yaparak Gül ile Köşk polemiğine giren Arınç, dün ilk kez miting meydanlarına Kayseri'de indi. Erdoğan, Arınç ve Gül kürsüde el ele tutuşarak poz verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kayseri'de 3'lü şov
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Kayseri'de gövde gösteri yaptı. Erdoğan, iki gün önce CNN Türk'ün canlı yayınına çıkarak Gül'ün Köşk adayı olmadığını söyleyen Arınç'ı da Gül ile birlikte mitinge getirerek "Üçümüzün arasında sorun yok" mesajı verdi. Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı dolduranları selamlamak üzere kürsüye Arınç ve Gül'le birlikte çıktı ve el ele tutuşarak zafer pozu verdi.

'ADAY OL, DEDİM'
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde muhalefetin sembolik de olsa aday gösteremediğini belirterek, "Baykal'a dedim ki, gel aday ol. Olamadı. Ben aday olmadığım halde durmadan hakaret etti" dedi. Aday gösterdikten sonra hakaret oklarının bu kez Gül'e yöneldiğini belirten Erdoğan, "Demek ki, biz onların istediği zaman aday ortaya koysaydık Türkiye sadece bunların hakaretiyle meşgul olacaktı, hakaret ederek güç toplamaya çalıştılar" diye konuştu. Gül'ün,daha önce seçilmiş üç Cumhurbaşkanından daha fazla oy aldığını söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onların tahammül edemediği, Abdullah Gül ya da AK Parti değildir. Milli iradedir, demokratik iradedir. Bizi izlemeye devam edin. Açıklayacağımız çok şeyler olacak. Bir tek oyunuzu bile zayi etmeyeceksiniz."

'SEN NİYE ASMADIN?'
CHP ve MHP liderlerinin Ankara'nın Doğusu, Güneydoğu ve Doğu Karadeniz'e gidemeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Sayın Bahçeli acaba Ankara'nın dışına kaç kere çıktı. Doğu'ya, Güneydoğu'ya, Karadeniz'e kaç kere gitti. 3.5 sene başbakan yardımcılığı yaptı, acaba buraları dolaştı mı" diye sordu ve şöyle devam etti: "Ben MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime soruyorum. 3.5 yıllık koalisyonlarda, şu Türkiye'mize ne kazandırmış? Bölücü terör örgütünün başını, DSP'ye, MHP'ye, ANAP'a hediye ettikleri zaman İmralı'yı bunlar dayayıp döşemedi mi, oraya yerleştirdikten sonra, şimdi 'AK Parti iktidarı alsın bunu normal cezaevine yerleştirsin' diyor. O zaman idam vardı, niye yapmadın? Bunun adı dürüst değil, çirkin siyaset."

GÜL ELEŞTİRDİ
Dışişleri Bakanı Gül de konuşmasında, "Anayasa Mahkemesi gerekçesini açıkladı. Herkes güldü, dünya güldü. Onlara oy verenler bile güldü" dedi. Başbakan Erdoğan Balıkesir'de yaptğı konuşmada ise "Milletten alamayacakları gücü bildikleri için başka kurumlarla 'Bu işi halledebilir miyiz' gayreti içerisindeler. Bunların hiçbiri tutmaz" dedi.
Haberin fotoğrafları